Sve je u redu

Veterinarska inspekcija: Vlasnica se brinula za psa, za eutanaziju nema razloga

Foto: Udruga LePas
Foto: Udruga LePas
05.11.2021.
u 17:20
Uvidom u veterinarsko-medicinsku dokumentaciju inspekcija je utvrdila da je pas kronično bolestan, a vlasnici je naređeno provođenje mjera pružanja veterinarske skrbi
Pogledaj originalni članak

Pas Aron, 13-godišnji samojed kojeg su volonteri u teškom stanju pronašli na nasipu u Zagrebu i odveli veterinaru, ostaje kod svoje vlasnice A. V. Jasno je to iz odgovora veterinarske inspekcije koja je, kako kažu iz Državnog inspektorata, obavila inspekcijski nadzor na lokaciji iz upita koji smo poslali.

– Nadzorom je utvrđeno kako je pas pasmine samojed, star više od 13 godina, kronično bolestan, a uvidom u veterinarsko-medicinsku dokumentaciju vidi se da se vlasnica brinula o psu. Vlasnica je izjavila da će i dalje zbrinjavati psa, a bude li trpio bol provest će se eutanazija u izabranoj ovlaštenoj veterinarskoj organizaciji. Za sada za takav postupak nema razloga – kažu iz DIRH-a i dodaju kako je na temelju utvrđenog činjeničnog stanja vlasniku psa naređeno provođenje mjera pružanja veterinarske skrbi radi zaštite zdravlja i dobrobiti psa.

Očito, inspekcija je zaključila kako psu baš ništa ne fali. Istina, pomalo je nejasno brine li se i sada vlasnica o psu, jer pišu da se brinula. Ako se brine, zašto su joj onda naredili mjere pružanja veterinarske skrbi? O kakvoj je to brizi riječ ako ona ne uključuje i pružanje veterinarske skrbi psu koji, prema najnovijem nalazu veterinara, ima dva tumora, spondilozu kralježnice, trpi bolove. I ono osnovno, a to nigdje ne piše – jesu li uopće vidjeli psa? Ako jesu, onda Aron danas nekim čudom normalno hoda, nema upaljenu kožu, a nem više ni vidljivog tumora na testisima. I sigurno više ne trpi ni boli. Činjenicu da nije cijepljen od veljače 2020. godine inspekcija niti ne spominje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

WT
WTF!
21:17 05.11.2021.

Onda mi koji smo vidjeli jučerašnje snimke smo u zabludi? Ovi kaj zaključili da vlasnica brinula o ovom sirotanu,mijenjajte dioptriju.

EB
EBERT
20:51 05.11.2021.

Kakovi ljudi imaju tu funkciju?

FA
faustina
21:51 05.11.2021.

srecom da je policija opet dobro reagirala