Posjet Mustafe Falaha Bakira

Vesna Pusić najavila nastavak suradnje s Iračkim Kurdistanom

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
vesna pusić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
vesna pusić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
vesna pusić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
vesna pusić
Foto: MVEP
vesna pusić
Foto: MVEP
vesna pusić
17.07.2015.
u 16:15
U Ministarstvu vanjskih poslova prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održala je sastanak s Mustafom Falahom Bakirom, ministrom vanjskih poslova regije Irački Kurdistan
Pogledaj originalni članak

- Ovaj sastanak iskoristili smo za nastavak suradnje koja je započela prilikom našeg svibanjskog posjeta Bagdadu i Erbilu – izjavila je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, nakon današnjeg posjeta ministra vanjskih poslova Regije Iračkog Kurdistana, Mustafe Falaha Bakira.

Hrvatske tvrtke pokazuju interes za suradnju s regijom Iračkog Kurdistana, rekla je ministrica, podsjetivši kako je Hrvatska dio antiterorističke koalicije te da je donesena odluka o pomoći hrvatskih snaga pešmergama. 50.000 dolara humanitarne pomoći Kurdistanu je preko UNHCR-a poslano prošle godine, a još će toliko biti poslano nakon što odluku odobri Vlada na svojoj sjednici sljedeći tjedan. 

- Osim suradnje na humanitarnom planu i na području obrane, nadamo se da će se stvoriti osnove za gospodarsku i institucionalnu, kao i za suradnju na području obrazovanja te kulture - naglasila je ministrica Pusić.

Ministar vanjskih poslova regije Iračkog Kurdistana je, zahvalivši na vojnoj i humanitarnoj pomoći, naglasio kako postoji mogućnost suradnje s Hrvatskom i na brojnim drugim područjima. Istaknuo je kako je Kurdistan suočen s brutalnim neprijateljem ISIL-om na svojim granicama te kako se, zbog izbjegličkog iskustva koje ima stanovništvo ove regije, otvaraju njezine granice ljudima s istom sudbinom. - Želimo nastaviti borbu s ISIL-om, ali za to nam je potrebna pomoć međunarodne zajednice - rekao je ministar Bakir.

>>Evo koji je najbolje, a koji najgore ocijenjeni ministar u Vladi!

>>Vesna Pusić: Vučić ima još veći problem nego što se mislilo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:55 17.07.2015.

Od kada je "Iracki Kurdistan" drzava da ima ministra vanjskih poslova ? Je li to kao sto je Hrvatska jedno vrijeme imala SAO Krajinu, s svojim tzv. "ministrima" pseudodrzavu u drzavi ?

BB
bblc
06:52 18.07.2015.

Pusićka mu 'pevala-bum cile bum',pesmu lepe brene,voli regijon i gtovo.A što ćemo mi koji ne volimo regijon?

Avatar deziderij
deziderij
07:35 18.07.2015.

Ova, nazovi minstrica, sve što radi radi u korist vlastite štete ove jadne banana države u kojoj i ovakve mogu biti na ključnim funkcijama.