Zbogom, liberali

Velimir Srića dao ostavku na stranačke dužnosti u HSLS-u

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Velimir Srića dao ostavku na stranačke dužnosti u HSLS-u
19.12.2011.
u 12:59
Iako je ovo najbolji izborni rezultat HSLS-a u Zagrebu u zadnjem desetljeću, ja sam njime duboko nezadovoljan, obrazložio je svoju ostavku V. Srića
Pogledaj originalni članak

Na parlamentarnim izborima ostvarili smo 3,8% na nacionalnoj razini, a više od 4,75% u gradu Zagrebu. Ipak, nitko od nas nije prešao izborni prag i to treba smatrati neuspjehom. Unatoč dobrom programu nismo uvjerili dovoljan broj birača da smo se promijenili, riješili tereta prošlosti i krenuli putem novog, drukčijeg HSLS-a, poručio je na svojem Facebook-profilu Velimir Srića, koji se prije dvadeset mjeseci pridružio liberalima, a danas obznanio da se povlači iz stranke.

Priznaje da se radilo naporno, uz izostanak očekivanog rezultata. Razočaran je jer nije iskorišten potencijal koji je HSLS imao u novopridošlim članovima 

Srića je dodao da se stanje u HSLS-u promijenilo nabolje.

– Stare navike, vrijednosti i običaji bili su prejak uteg oko vrata u tim nastojanjima. Posebno pritom mislim na sitno politikantstvo, zakulisne igrice, borbu za ostvarenje individualnih ambicija na račun zajedničkog uspjeha te tradicionalnu slabost liberala, sveopće pametovanje i kritiku kad se raspravlja, a sveopću apstinenciju i pasivnost kad treba raditi – oslikao je dojučerašnji liberal.
Tvrdi da je puno toga naučio za svog liberalnog stranačkog staža te se osvrnuo na izborni rezultat u Zagrebu.

– Iako je ovo najbolji izborni rezultat HSLS-a u Zagrebu u zadnjem desetljeću, ja sam njime duboko nezadovoljan. Povijesna prigoda za povratak na političku scenu kao istinska alternativa ljevici i desnici nije iskorištena.

Iz tih razloga Srića drži moralno ispravnim dati neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci.

– Dvadeset mjeseci intenzivnog političkog rada ostavilo je trag na mojoj profesionalnoj karijeri i obitelji – priznao je i dodao da će se okrenuti drugim profesionalnim izazovima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
19:28 19.12.2011.

eee moj Srića....dobro ste počeli....ali ste se i ti i Darinko....obahatili.....ko majmuni. ..........kaj vam je to trebalo ?????

HA
handi
08:35 20.12.2011.

Velimir Srića, je fenomenalno odigrao ulogu člana stranke i jednog od frontmena. Teško mi je za vjerovati da društvo nije u stanju iskoristiti ovog vrsnog i izuizetno realnog znalca struke. Radin je i izuzetno korektan, a društvo to ne prepoznaje, već pokušava sam, ali na žalost u krivom izboru stranke nešto učiniti. Pristup D. Kosora, kao čelnik stranke je po meni potpuno krivo krenuo u promoviranju stranke. Sav se njegov trud usredotočio, moram reči tako grubo, na pljuvanje političkih protivnika van stranke, premda ima i pozitivnih strana. Previše je bahato iznosio prilično neuvjerljive teze o sposobnosti i uvjeravanja javnosti u jedino ispravno političko rješenje za Hrvatsku, HSLS-e. Obično se ovakvi grubi ispadi za javnost ocjenjuje negativno. Bio je prilično uporan u tom svojem propovjedu ne osvrčući se ni lijevo ni desno. Samo ravno stom jednom tezom, kaomladi konjić sa zaslonima na očima. Tr3eba daleko više pametnijeg i upornijeg rada. Možda će biti uspjeha.

Avatar folka09
folka09
09:31 20.12.2011.

handi ne slažem se u potpunosti sa Vama. Naime liberali kao opcija baš i jesu bić lijevih i desnih, tako da se Darinko tu ok ponašo u kampanji jer je baš imao liberalni gard. a što se profesora tiće, moje je skromno mišljenje da se nije trebao povuć, nego još jaće zapet za lokalne izbore. Vjerojatno se jako razočarao u rezultate, kao i svi liberali, ali to svejedno nije kraj svijeta i mislim da je trebao ostati na čelu gradske organizacije. Nitko mu to ne bi zamjerio.