Imao i hladno oružje u autu

Velika potjera za vozačem u Kaštelima: Nije se htio zaustaviti, policija pucala...

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Velika potjera za vozačem u Kaštelima: Nije se htio zaustaviti, policija pucala...
11.10.2021.
u 11:44
Nakon što su ga zatekli u prometu, izdana mu je naredba da se zaustavi, no oglušio se i dao u bijeg vozilom nakon čega su policijski službenici Interventne jedinice policije krenuli za njim i radi zaustavljanja vozila postavili blokadu na cesti.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom kojeg su 8. listopada u petak u večernjim satima zatekli u prometu dok je upravljao osobnim vozilom kolnikom ulice Cesta pape Ivana Pavla II. u Kaštel Novom unatoč aktivnoj mjeri zabrane upravljanja vozilima.

Nakon što su ga zatekli u prometu, izdana mu je naredba da se zaustavi, no oglušio se i dao u bijeg vozilom nakon čega su policijski službenici Interventne jedinice policije krenuli za njim i radi zaustavljanja vozila postavili blokadu na cesti. Međutim, prilikom bijega vozač se vozilom velikom brzinom kretao prema službenom policijskom vozilu nakon čega je policijski službenik  radi otklanjanja neposredne opasnosti i zaštite života ispalio hitac iz službenog  pištolja, a vozač  je tada promijenio smjer kretanja i vožnjom unatrag  udario u drugo službeno vozilo, gdje se i zaustavio i zaključao u vozilu.

Kako su priopćili iz policije tijekom daljnjeg postupanja policijski službenici u vozilu su uočili hladno oružje i palicu, a prethodno  obavljenim provjerama utvrđeno je da je riječ o  33-godišnjaku koji je upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u službene prostorije policije. Također je odveden na pružanje liječničke pomoći i utvrđena mu je lakša tjelesna ozljeda. U sklopu istraživanja obavljena je pretraga osobnog vozila kojim je upravljao te su pronađeni jedan PVC paketić sa sadržajem opojne droge speed težine 1 g, jedan paketić droge MDMA težine 5 g, jedan joint, mačeta dužine oko 70 cm, palica za bejzbol, dva prazna PVC kanistra od 20 litara i gumeno crijevo te dvije nepripadajuće registarske pločice. 

Zbog počinjenja prekršaja u prometu spomenutom 33-godišnjaku izdani su obvezni prekršajni nalozi sukladno čl. 52. i 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po čl. 8. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nadalje, podnesen je Optužni prijedlog sukladno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga redovnim putem, dok je uz Optužni prijedlog sukladno čl. 216. i 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na općinski sud u Splitu. Nadalje, podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, sukladno čl. 278. Kaznenog zakona.

Video: U Hrvatskoj će se uskoro proizvoditi Batmobile: Albert (22) je zaslužan za to! Pogledajte priču.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

WW
wwwcro
12:04 11.10.2021.

Ovo je rasna diskriminacija. Muslimane Talibane se nesmije tući kad ilegalno prelaze granicu , a puca se po domaćim vozačima…