MEĐUPARLAMENTARNA SURADNJA

Veleposlanik Glunčić posjetio Skupinu prijateljstva Austrija-Hrvatska u austrijskom parlamentu

Foto: arhiva Veleposlanstva RH
Daniel Glunčić
Foto: arhiva Veleposlanstva RH
Daniel Glunčić
18.06.2020.
u 23:25
I veleposlanik Glunčić i parlamentarci zaključno su izrazili želju za daljnjim produbljivanjem dosadašnje izuzetno dobre međuparlamentarne suradnje između Austrije i Hrvatske, stoji u priopćenju Veleposlanstva RH u Beču
Pogledaj originalni članak

Hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić posjetio je novo konstituiranu međuparlamentarnu Skupinu prijateljstva Austrija-Hrvatska u austrijskom parlamentu u Beču, koju predvodi zastupnik Narodne stranke (ÖVP), gradišćanski Hrvat Nikolaus Berlakovich, izvijestilo je u četvrtak Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji.

Isti izvor navodi kako su zastupnici austrijskog parlamenta pokazali veliko zanimanje za predstojeće izbore za zastupnike u Hrvatski sabor, koji će se održati 4. i 5. srpnja ove godine. Ističe kako je nezaobilazna tema bila koronakriza i njezine posljedice koje je ostavila na turizam i gospodarsku suradnju općenito, pri čemu se posebno naglašen slučaj prekograničnih radnika.

Jedna od tema razgovora bio je i razorni potres u Zagrebu i koraci koji se poduzimaju za saniranje njegovih teških posljedica.

I veleposlanik Glunčić i parlamentarci zaključno su izrazili želju za daljnjim produbljivanjem dosadašnje izuzetno dobre međuparlamentarne suradnje između Austrije i Hrvatske, stoji u priopćenju Veleposlanstva RH u Beču.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
23:40 18.06.2020.

Prijateljstvo: Oni (Austrijanci) zabrane komemoraciju u Bleiburgu, i uzmu Dejana Jovića kao relevantnu osobu za političke komentare o Hrvatskoj. Oni (Austrijanci) pokupuju Valamar nametnu svoj Lidl i slože se da uđu u Hrvatsku kako bi preko vlastitih investicija u Hrvatskoj (Lidla i Valamara) okretali i prali svoj novac te uživali u "hrvatskom" moru. Mi (Hrvati) u Austriji i dalje nemamo neograničeno pravo zapošljavanja. Oni Austrijanci drže medije u Hrvatskoj i diktiraju mišljenje. Oni nas oslabljuju kao 1664. kad su s Turcima potpisali Vašvarski mir, samo ovaj put umjesto Turaka koriste Srbe da nas oslabe i ponize. Mi (Hrvati) to sve gledamo i moramo se s tim složiti jer to je definicija našeg prijateljstva. A s time se svime slaže i naš predsjednik Milanović koji se već bio sastao s austrijskim kancelarom i govorio u samom startu o suradnji i jačenju odnosa s Austrijom i o potrebi zabrane komemoracije u Bleburgu. Inače, ako se usprotivimo, smo "barbari", "ustaše", "lopovi koji otimaju austrijski novac" i primamo packe od različitih udruga u i izvan EU parlamenta.