Kolumna

Večernjak se neće umoriti u stvaranju boljeg društva

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Večernjak se neće umoriti u stvaranju boljeg društva
14.03.2015.
u 10:27
U vremenu koje je pred nama redakcija će njegovati visoke profesionalne standarde, biti u službi svojih čitatelja i svih građana promičući neovisno i analitično novinarstvo
Pogledaj originalni članak

Poštovani čitatelji, pedeset pet godina tradicije, u koju je utkan rad generacija novinara, urednika, lektora, fotoreportera, grafičara i drugih ne bi imalo smisla da nije vas, naših čitatelja. Prema vama, kao i svima onima koji su stvarali naš i vaš Večernjak, u trenutku preuzimanja funkcije glavnog urednika osjećam veliku odgovornost. Ta mi je odgovorna i časna funkcija pripala odlukom Skupštine novinara i vlasnika Večernjeg lista.

Večernji list više je od dnevnih novina, on je hrvatsko nacionalno kulturno dobro. Novine koje su se trudile biti na strani svojih čitatelja, ljubomorno čuvajući svoju neovisnost o pojedinačnim interesima političkih, gospodarskih i inih elita.

Večernjak se nikada nije umorio i neće se umoriti u promicanju istinskih vrijednosti koje čine hrvatsko društvo boljim, a našu domovinu ugodnijim mjestom za život svih njenih građana. U vremenu koje je pred nama redakcija će njegovati visoke profesionalne standarde, biti u službi svojih čitatelja i svih građana promičući neovisno i analitično novinarstvo. Snaga Večernjaka njegovi su novinari i kolumnisti koji će imati maksimalnu slobodu u izboru tema i pisanju, ali i veliku odgovornost prema napisanoj riječi.

Neovisan i relevantan Večernjak snažno će se zauzimati za sve ideje i projekte koji su jamac bolje budućnosti Hrvatske, ali i biti neumoran u kritici loših političkih i gospodarskih odluka. Znam da nam neće biti lako, kao što sam svjestan da se ponekad stavovi redakcije neće podudarati s vašim stavovima, poštovani čitatelji. Ali u jedno možete biti sigurni: u pozadini našeg pisanja neće biti skrivenih namjera ni partikularnih interesa bilo koje društvene skupine. Jedini nam je cilj bolja i uspješnija Hrvatska.

>> Dražen Klarić novi glavni urednik Večernjeg lista

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

Avatar docCL
docCL
11:13 14.03.2015.

Gospodine Klaricu cjenim vase nastojanje za promicanje istinskih vrijednosti , neovisno i analiticko novinarstvo,uz njegovanje visokih profesionalnih standarda. Mozebitno je to Vasa vizija ove tiskovine, no pragmatican i benevolentni odnos prema poziciji, uz ignoriranje i blago receno omalovazavanje opozicije temeljna je odrednica ovih novina.Izborna kampanja za predsjednika RH primjer je Vaseg svrstavanja na jednu stranu i jednog kandidata, a vjerujem u predizbornoj godini Vasa uredivacka politika nece se bitno mjenjati. A to vam je gospodo moja jako jako daleko od neovisnog novinstva i promicanja istinskih vrednota u interesu RH.

GI
gilesfra007
10:41 14.03.2015.

Vecernjak - boulevard novine koje samo tracaju - pa "neovisno analiticno novinarstvo" kako kaze Klaric ??!!! Ova izjava novog urednika spada stvarno rubriku humor.

Avatar lapolapo
lapolapo
10:43 14.03.2015.

g.glavni uredniče s vašim listom je bio dogovoren članak o nasilju nad radnikom koje je provela jedna strana (kvazi) ugledna kompanija (trgovački lanac),ali naglo ste se predomislili,veliki oglašivač,dakle, ovo što izjavljujute naprosto ne drži vodu.