potvrda o smrti

Uzrok smrti S. Jobsa zastoj dišnih puteva prouzročen tumorom

Foto: REUTERS, AFP
Uzrok smrti S. Jobsa zastoj dišnih puteva prouzročen tumorom
11.10.2011.
u 11:27
Posljednjih pet godina bolovao je od metastaza neuroendokrinog tumora gušterače, a 2009. transplantirana su mu jetra.
Pogledaj originalni članak

Preslik izvještaja o uzroku smrti Stevea Jobsa pokazuje da je suosnivač Applea, donosi Guardian, umro od zastoja dišnih puteva koji je prouzročio rak gušterače koji se proširio na ostale organe.

Još 2004. godine dijagnosticiran mu je rak gušterače, a nakon što je 2009. tražio dopust zbog zdravstvenih problema, transplantirana su mu jetra. U siječnju ove godine također je otišao na dopust, a u kolovozu je podnio definitivnu ostavku predajući mjesto direktora Timu Cooku.

U izvještaju o uzroku smrti, koji je jučer objavio Ured za javno zdravstvo okruga Santa Clara, piše da je Jobs posljednjih pet godina bolovao od metastaza neuroendokrinog tumora gušterače, a neposredan uzrok smrti je zastoj dišnih puteva.

Jobs je umro u svom domu u Palo Altu u Kaliforniji prošle srijede, a pokopan je u petak.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar flegmatik
flegmatik
11:50 11.10.2011.

Uh, vec sam pomislio da je doslo do zastoja disnih puteva od komadica odgrizene jabuke. (Crnjak, znam, ali nisam izdrzao, hihihi)

OB
-obrisani-
11:57 11.10.2011.

flegmatik-ajde bre ako si tako duhovit onda daj i napisi zasto je uzeo jabuku??????? a ne krusku ili krumpira, ja znam a ti????????????? da cujem

JU
jumae
14:56 11.10.2011.

\"transplantirana su mu jetra\" !?!? Zar je Jobs imao dvije jetre?!?!