Danas mogući i novi rekordi

Uživajte u suncu, stiže nam promjena vremena, temperature će padati

Foto: PIXSELL
vrijeme
Foto: PIXSELL
vrijeme
26.02.2021.
u 08:33
Od subote će biti hladnije, oblačnije i vjetrovitije, ali i dalje na kopnu uz temperaturu zraka barem oko prosječne za ovo doba godine
Pogledaj originalni članak

Danas će biti sunčano i toplo. Mogući su i novi temperaturni rekordi, no već sutra stiže promjena vremena. Bit će hladnije i vjetrovitije. 

"I u petak će se još nastaviti iznadprosječno toplo razdoblje, kao rijetko koje tako dugotrajno i intenzivno u ovom dijelu veljače, uz mogućnost za još poneki temperaturni rekord poput onih u prošlih dana, pa i u četvrtak, kada je još ponegdje izmjerena za veljaču rekordna temperatura zraka, primjerice na Pargu, te u Metkoviću i pulskoj zračnoj luci, a ponovno i u Gospiću – čak 3. dan u nizu", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Od subote će biti hladnije, oblačnije i vjetrovitije, ali i dalje na kopnu uz temperaturu zraka barem oko prosječne za ovo doba godine. Uz prolazno više oblaka u subotu, malo kiše može pasti uglavnom u gorju. Osim niže temperature, osjećaj hladnoće pojačavat će mjestimice umjeren, u unutrašnjosti Dalmacije i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, ponegdje i sjeverozapadni. 

Na Jadranu tijekom vikenda još vjetrovitije nego na kopnu, često uz  jaku buru, lokalno i s olujnim udarima, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Temperatura zraka bit će u padu unatoč i dalje prevladavajuće sunčanom vremenu. Prolazno više oblaka bit će osobito u subotu na sjevernom Jadranu, gdje postoji i mala vjerojatnost gdjekoje kišne kapi. Bit će od 19 do 20°C, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, ponegdje tek nakon jutarnje magle i niskih oblaka, a najniža temperatura kretat će se od -1 do 2°C.

Video: Navala na psihijatre: Mladi gube ambicije, djeca imaju noćne more

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar anarchist99
anarchist99
08:47 26.02.2021.

de Vakula nemoj zajebavat. Više vjerujem Božinoviću i Capaku za virus nek tebi za vrijeme.