SEZONA INFLUENCE

Uzbuna među ljekarnicima: Interes za cjepivo protiv gripe je prevelik, nemamo dovoljno doza

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Uzbuna među ljekarnicima: Interes za cjepivo protiv gripe je prevelik, nemamo dovoljno doza
09.10.2020.
u 09:18
HZJZ zasad ne očekuje nestašicu, ali su proizvođačima najavili potrebu za nabavom dodatne količine doza cjepiva
Pogledaj originalni članak

Ljekarne i raspored po kojem će se u njima odvijati cijepljenje protiv gripe informacije su koje bi trebale danas biti objavljene na web stranici Hrvatske ljekarničke komore. Međutim, problem je to što, po svemu sudeći, neće biti dovoljno doza s obzirom na interes.

– Nakon što je u ljekarne stigla prva pošiljka od oko 50.000 doza, ona je u vrlo kratkom roku planula. Sljede- ći tjedan očekuje se druga tranša u kojoj bi trebalo biti otprilike jednako toliko doza cjepiva protiv gripe, a nešto se nastoji dobaviti još u pro- sincu. Međutim, to i dalje nije dovoljno za sve koji cjepivo traže – kaže Ana Soldo, predsjednica Ljekarničke komore.

HZJZ zasad ne očekuje nestašicu, ali su proizvođačima najavili potrebu za nabavom dodatne količine doza cjepiva, nakon što su za ovu sezonu naručili ukupno 590 tisuća doza cjepiva, od čega je 460.000 doza za rizične skupine.

VIDEO Od sljedećeg tjedna maske će biti obavezne u zatvorenim prostorima. Capak: “Pokušat ćemo izbjeći karantenu!”

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
09:23 09.10.2020.

vecernji sto ste jucer napisali?kad krece cijepljenje?19 .10 a kako su jucer razgrabljene doze?daj se infomirajte pisanje je ozbijlan posao

DU
Deleted user
09:40 09.10.2020.

Uspjeli ste.Sad otimačina novca ovcama.Sramite se farmaceutski paraziti

Avatar Salam_Parizer
Salam_Parizer
09:24 09.10.2020.

Cjepivo nekih upitno etičkih farmaceutskih korporacija? za malo šmrcanja, kihanja, temperaturicu? Hvala ne! imamo svoj bogom dan imunitet za to!