POVRATAK ISTI DAN

Uz posebne uvjete: Kandidati iz BiH koji polažu državnu maturu u RH mogu prijeći granicu

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Pripreme za državnu maturu
Foto: HZJZ
HZJZ - Kandidati iz BiH koji polažu državnu maturu u RH, mogu prijeći granicu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Pripreme za državnu maturu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Državna matura
25.06.2020.
u 09:47
Polaganje ispita tako će se za one koji dolaze i iz BiH organizirati na način da se osigura veća fizička distanca i nošenje maske.
Pogledaj originalni članak

Kandidati koji iz BiH dolaze na ispite državne mature u RH, unatoč mjerama koje su u ponoć, odnosno danas, 25. lipnja stupile u RH kada je riječ o ulascima iz BiH i obveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji, mogu prijeći granicu i polagati državnu maturu.

Naime, kandidati koji se pridržavaju mjera samoizolacije radi prelaska granice imat će posebne uvjete za polaganje, navodi se u jučerašnjem dopisu upućenom Graničnoj policiji BiH iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Polaganje ispita tako će se za one koji dolaze i iz BiH organizirati na način da se osigura veća fizička distanca i nošenje maske, piše Vecernji.ba.

Također, preporučen je povratak kandidata natrag preko granice u istome danu. Koji su još uvjeti propisani za kandidate, možete pročitati u nastavku: 

Foto: HZJZ
HZJZ - Kandidati iz BiH koji polažu državnu maturu u RH, mogu prijeći granicu

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TM
trade_mark
14:10 25.06.2020.

a šta oni nemaju škole u hercegovini? ili bi da im mi to izgradimo, kao onu bolnicu? iako, nekako vjerujem da bi oni radije da im izgradimo nogometno igralište. ili crkvu. jer šta će im škola?!