Foto: Thinkstock Uz engleski učite njemački i španjolski

Uz engleski učite njemački i španjolski

07. 09. 2017. u 13:16
U poslovnom okružju značajno je i znanje francuskog i talijanskog jezika

Poznavanje engleskog jezika nužno je – bez njega gotovo da se ne može dobiti posao. Uostalom, znanje stranih jezika na tržištu rada pojedincu može povećati plaću za 15 posto, zato su škole stranih jezika važan element ulaganja u obrazovanje.

No uz engleski jezik studenti trebaju težiti učenju još jednog jezika – promatrano po ekonomskim silama svijeta bolju poziciju imat će oni koji uz engleski, tečno govore njemački, ali i španjolski, koji trenutačno u svijetu govori pola milijarde ljudi.

Veliki izazov je i japanski.

– U poslovnom su okruženju značajni i jezici poput francuskog, španjolskog ili talijanskog, a nikako nisu zanemarivi ni arapski, mandarinski i ruski. Engleski će sigurno zadržati vrlo visoku poziciju, no Hrvatska poslovno gravitira Njemačkoj koja je četvrta ekonomska sila u svijetu, Austriji te Italiji. Španjolski govori više od

pola milijarde ljudi u svijetu. Japanci izrazito respektiraju kada netko progovori njihov jezik, a Kina je druga ekonomija svijeta i najmnogoljudnija zemlja – poručili su tako iz Berlitz jezičnog centra.

Kažu, polaznici još uvijek najčešće biraju engleski, a na drugom im je mjestu i njemački jezik.

– U poslovnoj komunikaciji i u budućnosti engleski će ostati najznačajniji, no tvrtke će cijeniti zainteresirane za iskorake na nova tržišta i profitirati budu li se njihovi zaposlenici mogli koristiti

lokalnim jezicima – poručili su iz Berlitza.

I dok većina uglavnom bira učenje jezika u grupi, mnoge škole nude i individualne tečajeve jezika – kao najučinkovitiji i najbrži model svladavanja gradiva. Takva je mogućnost osigurana i u Centru za strane jezike Filozofskog fakulteta čija je svjedodžba temeljem Odobrenja Ministarstva obrazovanja javna isprava s pravom upisa u radnu knjižicu.

Upisi na Filozofskom fakultetu traju do 29. rujna 2017., a upisuje li se viši stupanj jezika, polaznici moraju proći testiranje.

Izaberi priliku Studij u inozemstvu jeftin je – ako se student izbori za pravu stipendiju

Ulaganje u obrazovanje Upišite studij i naučite da linije manjeg otpora nema

Financiranje Kada će pasti kamate za kredite studentima?

UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti
pogledajte na vecernji.hr
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".