8. sjednica vlade

Zakon o obnovi: Vlada prihvatila dio amandmana

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zakon o obnovi: Vlada prihvatila dio amandmana
09.09.2020.
u 15:40
Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je da je zaprimljeno 183 amandmana od čega se neki od njih sadržajno podudaraju
Pogledaj originalni članak

Na dnevnom redu 8. sjednice Vlade bio je prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade Republike Hrvatske za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Uoči sutrašnje rasprave u Saboru o amandmanima, premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade uvodno je rekao kako je cilj da zakon o obnovi bude kvalitetan i održiv te da dugoročno osigura obnovu Zagreba i još dvije županije. 

"Smatramo da je pristup koji smo zauzeli uključiv, štoviše konsenzualan i zbog toga smo se odlučili prihvatiti prilično velik broj amandmana", rekao je. 

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je da je zaprimljeno 183 amandmana od čega se neki od njih sadržajno podudaraju, a Vlada je spremna u potpunosti njih oko 30 u potpunosti te nekoliko djelomično. Djelmično su prihvaćeni amandmani Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević, a ministar Horvat tvrdi kako su se prilikom odluke o prihvaćivanju rukovodili prijedlozima određenih stručnih tijela. 

"Tokom sutrašnjeg predstavljanja ovih amandmana u Hrvatskom Saboru mi ćemo predstaviti na koji bismo način usuglasili konačnu izrijeku članaka zakona, a u skladu ili djelomično u skladu s predloženim amandmanima", rekao je Horvat, a potom je usvojen zaključak o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.