Peglanje imidža

Đurđica Klancir postala direktorica komunikacija u SDP-u

Foto: Grgur Zucko/Pixsell
Đurđica Klancir postala direktorica komunikacija u SDP-u
06.07.2017.
u 07:00
Otkako je Davor Bernardić postao šef SDP-a, ta je stranka promijenila tri čelne osobe za odnose s javnošću i komunikaciju
Pogledaj originalni članak

Otkako je Davor Bernardić došao na čelo SDP-a, u toj su stranci čak tri osobe bile zadužene za odnose s javnošću i komunikaciju. Kada je tek postao šef SDP-a, na mjestu glasnogovornice zatekao je Danicu Juričić Spasović koju je u stranku doveo bivši šef Zoran Milanović.

Ubrzo je Juričić Spasović, koja je zaposlenica stranke, bila marginalizirana i jedino što je u zadnjih sedam mjeseci radila za SDP jest rad u kampanji za lokalne izbore u Dubrovniku. Njezin posao naslijedila je Dragana Radusinović, da bi prošlog ponedjeljka vodstvo SDP-a na mjesto direktorice za komunikaciju postavilo Đurđicu Klancir, diplomiranu politologinju i novinarku koja u medijima ima dugogodišnje iskustvo.

U svojoj bogatoj karijeri Klancir je bila glavna urednica u političkom tjedniku Globus od 1997. do 1999., za poznatu švedsku izdavačku kuću Bonnier 2005. osmislila je i pokrenula poslovne novine i portal Business.hr, a potom karijeru nastavila na tportalu, gdje je bila glavna urednica od 2014. do 2016. Nakon odlaska s tportala karijeru je nastavila u komunikacijskom konzaltingu.

– Đurđica Klancir ostavila je znatan trag na medijskoj sceni kao istraživačka novinarka, devedesetih je posebno istraživala zloporabe u privatizaciji i korupciju, a potom kao politička komentatorica i urednica koja je zagovarala visoke profesionalne standarde – priopćili su iz SDP-a.

Članovi Predsjedništva stranke dulje su vrijeme nagovarali Bernardića da pronađe stručnu osobu za komunikacije svjesni da je i njegov imidž, ali i imidž stranke u javnosti narušen. Klancir je u stranci već počela s radom. Trenutačno analizira stanje, a jučer je, doznajemo, bila na sjednici Kluba zastupnika.     

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
07:24 06.07.2017.

I onda kažu da su novinari nepristrani. Osobito ovi,nazovi liberalno gradjanske, a u stvari lijeve prokomunističke provenijencije. Koliko je takvih i na tzv. javnoj televiziji, ali i na portalima poput ovog.

DU
Deleted user
07:19 06.07.2017.

Sjećam je se bila je urednica ekstremno lijevog Tportala

DU
Deleted user
07:31 06.07.2017.

i na ovih plus 35 citatelj vl se smrzne na ovakovu vijest koja funkcija direktorica nicega gdje nigdje bolja bi joj bila funkcija pomocnica trostrukog narodnog heroja bolje bi jojo bilo uciti pjesmice mlade iz sdp kao mi volimo tri junacka sina molotova tita i staljina