Upozorenje Meteoalarma

Uoči nevremena otoke pogodila jaka kiša

Foto: Filip Brala/PIXSELL
otoci
Foto: Filip Brala/PIXSELL
otoci
Foto: Filip Brala/PIXSELL
otoci
29.07.2014.
u 20:03
Jaka kiša spustila se nad Vir, na Pagu se jedva vozilo, a na Molatu je bujica gotovo nosila parkirane automobile...
Pogledaj originalni članak

Meteoalarm je najavio kako bi Hrvatsku sutra trebalo zahvatiti grmljavinsko nevrijeme zbog kojeg je za neke dijelove točnije za područje Like i Gorskog Kotara izdano crveno upozorenje. Vremenske nepogode već su danas kasno poslijepodne zahvatile dijelove Dalmacije pa se tako kako javljaju 24 sata jaka kiša spustila nad Vir, na Pagu se jedva vozilo, a na Molatu je bujica gotovo nosila parkirane automobile...

Nevrijeme bi najblaže trebalo biti u istočnoj Hrvatskoj. Za to područje Meteoalarm je izdao žuto upozorenje dok je za ostatak Hrvatske za sutra izdao narančasto.

Crveno upozorenje, prema Meteoalarmu označava izuzetno opasno vrijeme. - Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život- navodi se na stranicama Meteoalarma.

Jaka kiša spustila se u utorak popodne nad Vir, bujice su potopile ulice, plaže. Na Pagu se jedva vozilo, a na Molatu je bujica gotovo nosila parkirane automobile...

Hak upozorava kako su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji te dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, a mogući su odroni zemlje i kamenja.

Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ih podsjećamo da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, magla, jaki i povremeni pljuskovi kiše itd.) voze sa uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

>> Sutra grmljavinsko nevrijeme: Meteoalarm izdao crveno upozorenje!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DH
dalibor.hren
23:28 29.07.2014.

Od kad radi tvrtka METEOALARM? Tko su i koliko ima zaposlenih?