šteta oko 371.000 kuna

Uhvaćen 'neobičan' par koji je 'pelješio' stanove po centru Zagreba

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
provala,krađa
Foto: ilustracija
Provala
Foto: Shutterstock
provala
11.12.2017.
u 13:08
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici 19-godišnjakinju predali su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavili su nadležnom državnom odvjetništvu.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici I. policijske postaje Zagreb "stali su na kraj"  paru koji je provaljivao u stanove u centru Zagreba i počinili štetu od 371 tisuće kuna.

Nakon dovršene kriminalističke obrade, utvrđeno je da su štetu počinili 19-godišnjakinja i maloljetnik, a sumnja se da su zajedno počinili tešku krađu provaljivanjem, dok je 19-godišnjakinja počinila pet teških krađa provaljivanjem, od kojih su dvije u pokušaju.

Iz policije navode kako se sumnja da su 19-godišnjakinja i maloljetnik u prosincu provalili u stan u Masarykovoj ulici, gdje su otuđili  nakit i pričinili štetu od oko 50.000 kuna. Također se sumnja da je 19-godišnjakinja u listopadu, studenom i prosincu ove godine provalila u četiri stana na području Centra i to u Varšavskoj, Preradovićevoj i Amruševoj ulici te otuđila novac i nakit, dok je u dva stana u Gundulićevoj i Margaretskoj pokušala provaliti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su 19-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavili su nadležnom državnom odvjetništvu. Protiv maloljetnika će podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.