POKRENUTA ISTRAGA

Uhićen trojac koji je bio dio međunarodnog krijumčarskog lanca

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
Uhićen trojac koji je bio dio međunarodnog krijumčarskog lanca
19.06.2019.
u 19:11
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu ispitalo je trojicu uhićenih državljana Sirije s prebivalištem u Njemačkoj, starih 29, 19 i 20 godina. Pokrenuta je ujedno i istraga protiv njih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak 12. lipnja 2019., djelujući u okviru međunarodnog krijumčarskog lanca, ukrcao u osobni automobil državljane Iraka koji nisu imali važeće vize i ilegalno su iz Bosne i Hercegovine ušli u Hrvatsku, dok su se 19-godišnjak i 20-godišnjak vozili ispred njih u drugom vozilu kao izvidnica.

Cilj je bio za novčanu nagradu prevesti Iračane u Sloveniju, no policijski službenici zaustavili su ih prije prelaska granične crte u mjestu Brezova Gora. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
Barbasmora
20:46 19.06.2019.

Ajme....za vrime Milanovića hrvatska uspjesno je izvozila na tisuce izbjeglica u schengensku sloveniju....a sad jih zaustavljamo i drzimo u lipoj nasoj....