Ratni zločin

Uhićen časnik vojske bosanskih Srba osumnjičen za progone Hrvata i Bošnjaka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Uhićen časnik vojske bosanskih Srba osumnjičen za progone Hrvata i Bošnjaka
26.12.2017.
u 18:24
Državno tužiteljstvo ga po zapovjednoj odgovornosti tereti za kršenje Ženevskih konvencija o zaštiti civila tijekom ratnih sukoba
Pogledaj originalni članak

Bivšeg časnika vojske bosanskih Srba Miću Praštala uhitila u je u utorak bosanskohercegovačka policija po nalogu Tužiteljstva BiH koje ga tereti za ratne zločine nad hrvatskim i bošnjačkim civilima.

Praštalo je rođen 1945. u Sanskom Mostu a tijekom rata u BiH bio je zapovjednikom bojne u tzv. sanskoj brigadi vojske bosanskih Srba.

Državno tužiteljstvo ga po zapovjednoj odgovornosti tereti za kršenje Ženevskih konvencija o zaštiti civila tijekom ratnih sukoba.

Osumnjičen je da je u svibnju i lipnju 1992. kao vojni zapovjednik počinio zločin protiv čovječnosti sudjelujući u progonu stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz mjesta Sanica i Hrustovo.

U napadima vojske bosanskih Srba na ta sela ubijeno je  šest osoba a veliki broj civila protupravno je zatočen. Ti su napadi rezultirali progonom cjelokupnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti s tih područja.      

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar kravata
kravata
19:42 26.12.2017.

Kome i zasto u zadnje vrijeme pisete i tuzakate spavali ste od 91 tuzakali mecepa i hrastova ne samo tuzakali vec osudivali dok su ovakvi solili i gojili u moru svoje straznice.

NO
nogogaz
19:08 26.12.2017.

Sigurno je kriv ko praljak!

IN
inat
21:30 26.12.2017.

Valjda oficir za biti časnik treba biti častan. Vjerojatno bu rekel da je bil samo kuhar kak i sva č.. nička bratija do sada.