Tomislav Karamarko:

'Manolić je u pravu, u Hrvatskoj sve još miriše na Udbu'

Foto: Robert Anić/PIXSELL
'Manolić je u pravu, u Hrvatskoj sve još miriše na Udbu'
04.03.2018.
u 18:48
Oslobađajućom prvostupanjskom presudom Manoliću sud nam je poslao poruku, kaže bivši šef HDZ-a
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj sve još miriše na Udbu, poručio je danas bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon što je bivši dužnosnik Udbe Josip Manolić prekjučer oslobođen optužbi za klevetu u procesu koji je Karamarko pokrenuo zbog Manolićeve tvrdnje da je bio suradnik Udbe.

Karamarko je u objavi na Facebooku iznio dio Manolićeve karijere na pozicijama u bivšoj Jugoslaviji te rekao da je u procesu dokumentima i svjedočenjem dokazao da je Manolić "lagao i klevetao".

- Oslobađajućom prvostupanjskom presudom Manoliću sud nam je poslao poruku! Ako vas netko nazove udbašem, to u Hrvatskoj nije kleveta već to trebate sa zahvalnošću primiti kao kompliment - poručio je Karamarko, dodajući da su svjedoci Manolićeve obrane, uključujući bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, imali samo političko-politikantske namjere.

- Za razliku od njih, moji svjedoci su bili autentični i argumentirani, jer su po prirodi svog posla i struke jednostavno znali istinu. Za tu istinu su svjedočili na sudu i na tome sam im zahvalan. Ovi prvi i društvo kojem pripadaju pokušali su me uvući u svoju jazbinu kojoj nikada nisam svjetonazorski pripadao, a s obzirom na to da nisu uspjeli, zapravo su mi bili najbolji odvjetnici. U ovom sudskom postupku, kao i u brutalnim difamacijama protiv mene za vrijeme predizbornih kampanja kada je Domoljubna koalicija nezaustavljivo pobjeđivala, pokazali su pred licem cijele hrvatske javnosti tko su oni, a tko sam ja. Pokazali su još jednom da inzistiraju u nametanju podjele “MI I ONI”. Da sam bilo kada svjetonazorski pripadao njima, danas bih vjerojatno bio premijer RH. Josip Manolić s pravom kaže “ ja sam pobjednik“! I, nažalost, u pravu je, jer u Hrvatskoj “sve još miriše na nju” - Udbu - poručio je Karamarko.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Sinisa Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Sinisa Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivo Sanader i Jadranka Kosor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Jadranka Kosor
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Andrej Plenković

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 78

MI
Milan1
19:34 04.03.2018.

Karamarko jurisas na vjetrenjace. Sam si. Previse izdajnika za judine skude...

ET
etrao
19:56 04.03.2018.

Dirnuo si u osinje gnijezdo zato su i upregli sve snage kako bi te maknuli!

GU
Gustirna
19:59 04.03.2018.

Centralni komitet udbe koji se sastoji od mesica,manolica,bude,josipovica i pilsela drama hrvatskim pravosudjem,medijima,visokim skolstvom,kulturom...i bez njihovog amenovanja u tim djelovima drustva ne moze preletiti ni muha, ako nije povezana sa udbom...