Do 31.01.2019.

Učenici, prijavite se na natječaj sa svojim razredom, objasnite zašto je važna financijska pismenost i osvojite vrijedne nagrade

Foto: Shutterstock
Učenici, prijavite se na natječaj sa svojim razredom, objasnite zašto je važna financijska pismenost i osvojite vrijedne nagrade
10.01.2019.
u 13:19
Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja te će u tim školama u veljači i ožujku 2019. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti.
Pogledaj originalni članak

Učenici od petih do osmih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske do 31. siječnja ove godine mogu se prijaviti na Večernjakov natječaj "Mala akademija financija". Riječ je o edukativnom projektu kojeg je Večernji list pokrenuo u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, a sve kako bi se među učenicima osnovnih škola, koji će u sklopu reforme obrazovanja učiti o financijskoj pismenosti, ukazala važnost štednje, usvojili osnovni financijski pojmovi ali i potaknula kreativnost i poduzetnički duh među mladima.

Tako učenici za prijavu na natječaj trebaju poslati esej/rad na temu o tome zašto je važna edukacija o financijskoj pismenosti i što njome žele postići. Učenici se na natječaj prijavljuju timski - u timu sudjeluje cijeli razred - maksimalno 35 učenika.

Timovi s mentorom mogu prijaviti po jedan rad u kategoriji 1 (5. i 6. razred) ili u kategoriji 2 (7. i 8. razred). Jedan tim, dakle, može prijaviti najviše jedan rad u odabranoj kategoriji, a jedna osnovna škola može prijaviti najviše dva rada (po jedan u svakoj kategoriji).

Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja te će u tim školama u veljači i ožujku 2019. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti. Edukativne radionice na temu financijske pismenosti provest će docentice Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, doc. dr. sc. Dajana Cvrlje i doc. dr. sc. Andrea Lučić, prema udžbeniku o osobnim financijama za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Novac i ja“. Svi sudionici edukacija dobit će certifikat.

Sljedeći krug nagradnog natječaja traje od 1. travnja do 15. svibnja 2019. U tom razdoblju prijavljeni timovi koji su bili na edukaciji o financijskoj pismenosti trebaju poslati svoj rad na zadanu temu na službeni e-mail projekta mafin@vecernji.net ili na adresu Večernjeg lista d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb. Kreativan rad na temu financijske pismenosti može biti napravljen u jednoj od sljedećih tehnika: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike. U svibnju 2019. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Pogledajte na vecernji.hr