sve su oduševili

Učenici izradili električni vojni džip: Postiže brzinu od 8 km/h, s jednim punjenjem može prijeći 15 kilometara

Foto: Screenshot
Učenici izradili električni džip
Foto: Screenshot
Učenici izradili električni džip
Foto: Screenshot
Učenici izradili električni džip
16.06.2021.
u 16:15
Vozilo pokreće DC motor od 450 W i u njemu se nalazi regulator struje i napona do 500W
Pogledaj originalni članak

U sklopu izrade završnog rada, učenici 4. razreda Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad sami su izradili električni vojni džip.

Izradili su ga Ante Kuliš i Mateo Kepe s usmjerenja Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, a svojim su vozilom sve zadivili. Posebno ponosan na učenike bio njihov mentor Rozario Ivačić, navodi portal Struka zove

Vozilo pokreće DC motor od 450 W i u njemu se nalazi regulator struje i napona do 500W. Napajanje je baterija od 24 V i 18 Ah, što omogućuje vozilu brzinu od 8 km/h te ono jednim punjenjem može prijeći oko 15 kilometara. 

Masa vozila je 73, a može podnijeti nosivost do 150 kilograma.

VIDEO Dvojica Osječana za djecu s teškoćama iz Vukovara biciklom išli do Bruxellesa: "Najlakše je pronaći kome pomoći! Potrebite djece ima koliko hoćete."

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SI
Sirmen80
18:29 16.06.2021.

U tome se bude vozio veliki vođa Zoka UN 8.05 po kninskoj tvrđavi.

IP
info_punkt
17:57 16.06.2021.

dječji auto na struju? e to je dostignuće, kako se toga nitko nije ranije sjetio?