Još jedan incident

U Viškovu pretučen srčani bolesnik: 'Psovali su mi srpsku majku'

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
U Viškovu pretučen srčani bolesnik: 'Psovali su mi srpsku majku'
23.08.2019.
u 10:50
Pretučeni Dobrivoje Arsić nakon napada je otišao kod liječnika koji mu je dijagnosticirao predinfarktno stanje
Pogledaj originalni članak

Prije napada u kafićima na kninskom području, u kojima je ozlijeđeno više ljudi, u Viškovu pokraj Rijeke također se dogodio jedan incident na nacionalnoj osnovi. Kako pišu Novosti, u utorak navečer pretučen je 70-godišnji građanin srpske nacionalnosti Dobrivoje Arsić.

Napad se dogodio kad se Arsić oko 20 sati vratio kući svojim kombijem kojeg je želio parkirati pred zgradom u kojoj stanuje na mjestu na kojem inače parkira i koje je očistio za tu potrebu, s obzirom na to da je kombi veći od običnog auta. Međutim, tamo je bio parkiran drugi auto, a Arsiću je jedan dječak rekao da se radi o autu prijatelja njegovog oca koji im je došao u posjet u susjednu zgradu.

S parkinga je zamolio susjeda da pomakne automobil ili da mu dobaci ključeve pa će ga on sam preparkirati, no ovaj to nije htio učiniti, pa je Arsić parkirao ispred automobila i otišao kući. Tada je počelo najprije vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, a onda i lupanje po kombiju, na što je Arsić nazvao policiju. Vratio se na parkiralište gdje su ga nastavili vrijeđati spominjući mu "majku srpsku". Potom je došlo i do fizičkog napada.

- Udarili su me više puta šakom u glavu i u prsa pa su me gurnuli uz zid. Prepao sam se i uznemirio, posebno zato što sam srčani bolesnik. Ne znam te ljude, ali pretpostavljam da me udarao vlasnik tog automobila. Oni su očito znali tko sam i koje sam nacionalnosti - kaže Arsić, koji je inače građanin Rijeke od 1969., a 1991. je izbačen iz stana te je izbjegao iz Hrvatske, da bi se vratio 2000.

Arsić je pomaknuo kombi i ponovo nazvao policiju koja je došla tek u 21 sat. Uzeli su izjavu od njega i najavili mu da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira na što ih je upozorio da je prošao operaciju srca i da se osjeća loše. Policija je otišla i kod susjeda kod kojeg se, kako kaže Arsić, zadržala tek koju minutu. Pretučeni je potom otišao kod liječnika koji mu je dijagnosticirao predinfarktno stanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 72

TH
thu
11:29 23.08.2019.

Ovaj VL potiče ovakvim naslovom na nacionalnu mržnju! Iako to u stvari i nije bilo tako! Sramite se!

ZA
zanaše1
12:22 23.08.2019.

Koji tekst.Zamisli uredio si parking za a uto malo večih dimenzija i proglasil ga svojim.Jel plaća to prošireno parkirano mjesto ili po starom srpskom običaju .Gdje je Srbijanac tu je Srbija.

Avatar Kaladin
Kaladin
11:35 23.08.2019.

Ovakve vijesti i njihova interpretacija jesu okidač za "uzvrat". Non stop piljenje po hrvatskom grbu s prvim bijelim poljem kao ustaškim, po pozdravu zds, po "napadu iz mržnje", za svaku psovku, po svemu što ima ikakvo hrvatsko obilježje, rađa revolt, a "novinarima" s agendom to baš odgovara. Slučajno? Ne!