OPTUŽEN DRŽAVLJANIN SRBIJE

U skučenom prostoru teretnjaka nagurao 90-ak ilegalca

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Veći broj policijskih službenika ispred bolnice u Šibeniku nakon prometne nesreće
07.10.2021.
u 07:52
Okrivljenika se tereti da je ilegalce prevoziou teretnom vozilu s prikolicom koji ne zadovoljava uvjete sigurne i humane vožnje
Pogledaj originalni članak

Državljanin Srbije (55)  optužen je za krijumčarenje ljudi, a optužnicu je protiv njega podiglo ODO u Pazinu.

Tereti ga se da je 30. lipnja zajedno s još dvije osobe sudjelovao u prijevozu najmanje devedesetak osoba s područja Bangladeša i Pakistana. Te osobe nisu imale valjane putne isprave, a u Hrvatsku su ušle ilegalno.

Okrivljenika se tereti da je ilegalce prevoziou teretnom vozilu s prikolicom koji ne zadovoljava uvjete sigurne i humane vožnje te da ih je dovezao do mjesta Lupoglav u Istri gdje su oni izašli iz prikolice.

Nastavili su put prema Sloveniji, no na šumskom području su ih zatekli policajci.  Optuženiku je produljen istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od bijega. 

>> VIDEO Muškarac u Puli pokušao namamiti dječaka u auto: Ponudio mu bombone i da pogleda psiće


ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
09:45 07.10.2021.

Pa to su Engleski prometni stručnjaci???to će direktno utjecati na cestovni prijevoz u velikoj britaniji.