misija sabor

U Sabor htjeli TV voditelji, glumica i bivši atletičar

Foto: Marko Prpić/Pixsell
U Sabor htjeli TV voditelji, glumica i bivši atletičar
10.11.2015.
u 17:30
Najtragičniji su kandidati ovih izbora Hrvoje Bota, Branko Levar, Vlasta Flanjek i Veljko Mrazovac – nisu dobili nijedan glas • Neki kandidati su otprije u sukobu s pravosuđem
Pogledaj originalni članak

“Ne znam kako se zove, ali znam da je trebala procvjetati u proljeće, ne sada”, napisao je u nedjelju oko podneva laburist Dragutin Lesar. Objavio je baš na Facebooku fotografije šumarka i selfi ispred juke, biljke čija ga je rascvjetanost toliko iznenadila. Izborna nedjelja za Lesara bila je opuštajuća. Ujutro je glasao, uz napomenu da je to ustavno pravo, ali ne i obveza, pa mu idu na živce svi koji tvrde drukčije.

Anonimci u iluziji

Rezultat Mosta nije komentirao. A prije četiri godine, na parlamentarnim izborima 2011., Lesarovi laburisti bili su također veliko iznenađenje. Doduše, ni blizu Mostu. Njegova Stranka rada – Hrvatski laburisti osvojila je šest mandata. Najavljivali su laburiste kao nove igrače u političkoj areni, alternativu za one koji se ne žele okrenuti ni posve lijevo ni posve desno. Kako su završili, poznato je.

Lesar je odlučio da se više neće kandidirati, a to je sredinom ove godine i najavio. Od poznatijih političara pokušali su, ali nisu uspjeli, u Sabor ući zelena Mirela Holy, Slavko Linić, Jadranka Kosor... No, na listama su se našle i stotine anonimnih osoba koje su barem nakratko živjele u iluziji da ih na Markovu trgu čeka udoban stolac, saborska plaća i jeftini gableci.

Među najtragičnijim su likovima možda Hrvoje Bota, Branko Levar i Vlasta Flanjek, kandidati Pokreta zajedno, te Veljko Mrazovac iz Socijalističke radničke partije, koji nisu uspjeli dobiti ni jedan jedini glas. Nisu ni sami vjerovali u sebe, reći će netko. No, oni su možda glasali u drugim izbornim jedinicama, pa nisu imali prilike preferencijalno zaokružiti svoje ime. A što je s njihovom rodbinom, prijateljima?

Među kandidatima su bile i nešto viđenije face.Kiksali u rodnim mjestimaSaborske klupe nisu bile suđene ni radijskom i TV voditelju Davoru Dretaru Dreletu, kojeg je na listu u III. izbornoj jedinici stavio Milan Bandić 365. Kandidirao se i gospar Đelo Jusić, glumica Marija Sekelez... U Sabor je, zajedno sa suprugom i majkom, pokušao utrčati i bivši državni prvak u atletici Željko Knapić, koji se godinama sudi jer misli da mu je nezakonito oduzeto zemljište na otoku Šipanu.

Zbog čega se i vezao lancima ispred pravosudnih institucija. U svom selu Pribislavcu osvojio je tek 1,48 posto glasova, pa mu je propala prilika da i u Saboru progovori o sumnjivim malverzacijama sa zemljištem. Kao i pojedincima, maštanja su se rasplinula i malim regionalnim strankama, poput Međimurskog demokratskog saveza, koji je u III. izbornoj jedinici osvojio samo 0,37 posto glasova.     

>> Božo Petrov: Jeftinije je napraviti nove izbore nego trpjeti još jednu nesposobnu vladu četiri godine

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DA
darwil
19:23 10.11.2015.

Drele je inteligentan ali kad se našao na listi Bandić sve pada u vodu,stekao je mrzitelje.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
01:15 11.11.2015.

Nepotpune i manipulirajuce informacije kao i obicno.. Da bi VL bio imalo vjerodostojan, trebao je uz navedene osvojene mandate i/ili osvojene preferencijalne glasove navesti i postotak ljudi koji su glasovali. Ali to ne odgovara racunici spin-majstora i sibicara kojih je VL pun ko brod

VA
vabriga2
18:11 10.11.2015.

Ovaj na slici - "Drele" je inače diplomirani poilitolog a stjecajem okolnosti ga nazivate TV voditeljom jer nije nađao bolje radno mjesto. Naime u politici si zauzeli mjesta sa nekim drugim profesijama. Kao kada je pravnik na zaposlen kao portir...