KAVKASKI NEMIRI

U Rusiji oružani napad na hidroelektranu, dva ubijena

Foto: ntv.ru
U Rusiji oružani napad na hidroelektranu, dva ubijena
21.07.2010.
u 12:40
Napadači u dva automobila napali su hidroelektranu u Baksanu, u regiji Kabardino-Balkariji, otvorili vatru na čuvare i detonirali eksploziv u nekim dijelovima postrojenja.
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornik lokalne policije Adlan Kakakujev potvrdio je da su u srijedu ujutro oko 4.30 šestorica ili sedmorica napadača ušla u hidroelektranu Baksan i otvorila vatru na čuvare, ubivši dvojicu i ranivši još trojicu. Nakon toga napadači su postavili eksploziv u nekim dijelovima 25-megavatne elektrane, aktivirali ga i pobjegli. Kakakujev je dodao da se vjeruje da su u pitanju isti napadači koji su prije toga pucali na policijsku postaju u Baksanu, ali u tom napadu nije bilo žrtava. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

U eksplozijama su uništena dva od tri generatora, ali nema opasnosti od bujice i poplava ni na rijeci Baksan, na kojoj je elektrana, ni na rijeci Terek u koju ona utječe, priopćeno je u ruskoj državnoj tvrtki RusGidro. Ta hidroelektrana zadovoljavala je oko 7 % republičkih potreba za strujom, a gubitak su uspješno nadoknadile druge elektrane.

Kako i susjedne Čečenija, Dagestan i Ingušetija, i Kabardino-Balkarija je kavkaska republika u kojoj se javljaju veliki problemi sa separatistima i fanatičnim islamistima. Zadnji veliki nemiri bili su u glavnom gradu Nalčiku 2005., kad je poginulo oko 140 ljudi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 50

OB
-obrisani-
13:53 23.07.2010.

ali kako nigdje ne piše ništa o amfetaminima onda je to vrlo tražena “roba“ u Saudi Arabiji, sve po šerijatu

OB
-obrisani-
19:22 22.07.2010.

Ne znam što vas tjera na religijsku raspravu koja s ovom temom nema nikakve veze, no kad već spominjete grčke mislioce onda treba spomenuti kako su Platon, Demokrit, Pitagora, Tales i brojni drugi Grci svoje znanje stjecali na istoku - u Egiptu, Babiloniji i ahemenidskom Iranu.

PO
pocrn
13:01 23.07.2010.

...Rusi ce, na samo njima svojstven nacin, zasigurno \"srediti\" terorizam u svojim oblastima... ..pak....pravo je pitanje zapravo, kako zaustaviti suludo i nikome razumljivo, medjumuslimansko perverzno medjusobno masovno ukokavnje, iz KOJE li su knjige to samo naucili.!!!?Bok!