U Rijeci uhićeno 13 osumnjičenih za trgovinu kokainom

14.01.2009.
u 11:16
Pogledaj originalni članak

Uhićeno je 13 osoba koje se sumnjiče da su sudjelovale u preprodaji kokaina na području Crikvenice, Novog Vinodolskog i Rijeke proteklih godinu i pol, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci načelnik kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske Božo Barbarić.

Policijska akcija nazvana "Tropicana" počela je u jesen 2007. godine nakon policijskih saznanja o trgovini kokainom u Crikvenici i Novome tijekom ljeta te godine. Policija je izdvojila nekoliko osoba utvrdivši da sudjeluju u preprodaji droge te u ljeto 2008. godine posebnim izvidima pratila njihovo djelovanje s obzirom da su nastavili s preprodajom proširivši aktivnost i na područje Trsata u Rijeci.

Rezultat je jučerašnje uhićenje 13 osoba, od kojih je u vrijeme održavanja konferencije za novinare u policiji zadržano osam, kazao je Barbarić. Izrazio je očekivanje da će, kako je rekao, barem polovica biti privedena istražnom sucu nakon završetka kriminalističke obrade u policiji. Za još jednom osobom, jedinom koja nije s područja Primorsko-goranske županije, još se traga.

Utvrđeno je da je ukupno preprodano oko jedan kilogram kokaina i to u količinama od pola grama do 100 grama.

Božo Barbarić rekao je da su dvije osobe od ovih 13 bile nepravomoćno osuđene na zatvorske kazne prošle godine u Rijeci zbog drugoga kažnjivog djela vezanog uz drogu, i to jedna na dvije godine i sedam mjeseci, a druga na dvije godine.

Istaknuo je da je prošla godina u Odjelu za kriminalitet droga PU primorsko-goranske bila posvećena "čišćenju heroinske scene", a da će se ove godine veća pozornost posvetiti borbi protiv trgovine kokainom.

(Hina)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr