PRIJAVLJENI I PRIVEDENI

U polje u zadarskom zaleđu iskrcali 30 kubika auto otpada

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
Auto otpad
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
Auto otpad
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
Pula: Neodgovorni građani ostavljaju u prirodi smeće, ali i olupine automobila
30.01.2023.
u 13:29
Na benkovačkom su području zaposlenici tvrtke za zbrinjavanje otpada istovarili 30 metara kubnih auto otpada. Policija će protiv odgovorne osobe proslijediti obavijest nadležnom Državnom inspektoratu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u srijedu, 25. siječnja policija zaprimila saznanja kako su na benkovačkom području nepoznate osobe u jutarnjim satima na otvorenom prostoru na ulazu u mjesto Budak odložile veću količinu otpada, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su poduzeli mjere u cilju utvrđivanja okolnosti i pronalaska nepoznatih počinitelja - istakli su iz zadarske policije. Na mjestu odloženog otpada, policija je odmah provela očevid, kojim je utvrđeno kako je nepoznata osoba protivno propisima, teretnim vozilom dovezla i istovarila veću količinu auto otpada, oko 30 metara kubnih: prešani lim, plastiku, sjedala  i druge razne prešane dijelove, koji su odloženi u polje.

Potom su promptno poduzete potrebite mjere i radnje kako bi se utvrdio identitet osobe koja je bila zadužena za zbrinjavanje otpada, a tijekom postupanja policijski službenici prikupili su korisne informacije o porijeklu odloženog otpada.

Nadalje, utvrđeno je kako je odgovorna osoba društva s ograničenom odgovornošću za zbrinjavanje otpada, sa područja primorsko-goranske županije, bila u obvezi na pravilan način zbrinuti otpad na predviđenom odlagalištu otpada na području izvan zadarske županije, međutim otpad su zaposlenici protivno propisima, teretnim vozilom odložili na benkovačkom području.

U cilju pravilnog zbrinjavanja otpada i sprječavanja onečišćenja okoliša, o događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo kao i druge nadležne službe, nakon čega je, u četvrtak, 26. siječnja, odgovorna osoba društva preuzela odloženi otpad koji je potom prevezen na odlagalište. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o gospodarenju otpadom policija će protiv odgovorne osobe proslijediti obavijest nadležnom Državnom inspektoratu.

>> VIDEO: Počela sezona skijanja na Sljemenu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TA
Tarantula
07:53 31.01.2023.

Mudro, naime istovariš auto otpad na drugoj lokaciji pa nakon nekog vremena opet istima prodaš isti otpad i tako zapravo recikliraš otpad i brineš se o okolišu! Bravo za Benkovčane i za dosjetljivost! Samo jako!

FR
franjo
14:35 30.01.2023.

Na tom području neradnika i kriminalnih radnji od uvijek primitivizam i muljanje .