MARIJAN KRETIĆ:

'U našim je redovima bilo Bošnjaka, Slovenaca, Mađara, Srba i Roma, svima je bilo zajedničko domoljublje'

Foto: ARHIV 7. GARDIJSKE BRIGADE
'U našim je redovima bilo Bošnjaka, Slovenaca, Mađara, Srba i Roma, svima je bilo zajedničko domoljublje'
05.08.2021.
u 07:00
“Sjećam se kad smo dobili prvu zolju, nitko nije znao rukovati njome. Nikad je nismo vidjeli. Pratili smo upute na ćirilici”

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
BIVŠI MOSTOVCI O RASKOLU U MOSTU

'Raspudići su otišli iz karijernih razloga, istih onih zbog kojih su i došli u Most'

Marko Vučetić se pita zašto Mariji Selak Raspudić Marin Miletić nije smetao i na listi za Sabor ako joj je sad smetao na listi za EU parlament, Vlaho Orepić drži da je Most u konfliktu s vlastitom idejom i svima oko sebe, Ivana Ninčević-Lesandrić da se stranka više bavi pobačajem nego gospodarstvom, a Ivica Relković da Most ima problem hrabrosti zadnjeg koraka, odnosno hrabrosti ulaska u mogućnost izvršne vlasti i s nekim s kim nije bitno blizak

TRI ZAPADNA ŠAMARA SRBIJI

Božo Kovačević: Vučić nije Tito da može provoditi politiku nesvrstanosti. Srbija sada plaća visoku cijenu

Prvi šamar za Vučića dogodio se prošlog tjedna kada je parlamentarna skupština Vijeća Europe izglasala potporu članstvu Kosova u svojem vijeću. Drugi je šamar predlaganje rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici na kojoj je radilo više država, a treći su sankcije Dodiku i suradnicima, zbog čega se plaće u Republici Srpskoj isplaćuju – na ruke

Ključne riječi


Komentari 34

Avatar TvojUjko
TvojUjko
07:56 05.08.2021.

Dzikani su bili jaki kad su prisvojili cijelu JNA tehniku i izivljavali se nad civilima od Slovenije do Kosova.. Svakodnevno paljenje sela, granatiranje Osijeka, Vukovara, Vinkovaca, S. Broda, Siska, Karlovca, Zadra, Sibenika, Dubrovnika, raketiranje Zagreba.. Tad su bili jaki, a da ne govorim o opsadi Sarajeva, Srebrenici, Prijedoru... Svoje zlocine ne vide, samo tude.. Zato vas nitko niti ne podnosi!

EL
elcroata283
08:23 05.08.2021.

Kaze u clanku:" Kad je pao Knin, cijela paradrzavna tvorevina...". Pa valjda se treba reci kad je OSLOBODJEN Knin.... E moji novinari!

Avatar southman
southman
08:10 05.08.2021.

Bilo je i samnom Srba i drugih naroda. Ali je Srba iz mog kraja bilo više na drugoj strani a svi su živjeli i radili u HR vecina se i rodila u HR.