stradala u metežu

U incidentu zbog dugova za mlijeko smrtno stradala žena (82)

Foto: Darko Marčinković/VLM
nesreća (1)
Foto: Darko Marčinković/VLM
nesreća (1)
Foto: Darko Marčinković/VLM
nesreća (1)
11.11.2012.
u 17:13
Drama u dvorištu kuće u kojoj je nesretna starica živjela započela je još u subotu kada je dvadesetak mještana, ogorčenih kooperanata privatne mljekare iz Križevaca, odlučilo blokirati cisternu koja je došla preuzeti mlijeko
Pogledaj originalni članak

Smilja Birać, 82-godišnja starica nedužna je žrtva tragičnog događaja koji se u nedjelju nešto oko 15 sati zbio u Velikom Grđevcu, mjestu 20-kilometara udaljenom od Bjelovara. Drama u dvorištu kuće u kojoj je nesretna starica živjela sa sinom i snahom, započela je još u subotu kada je dvadesetak mještana, ogorčenih kooperanata privatne mljekare iz Križevaca, odlučilo blokirati cisternu koja je došla preuzeti mlijeko. Traktorima su zapriječili izlaz tražeći da im vlasnik mljekare podmiri nagomilana dugovanja za tri mjeseca koliko im duguje za isporučeno mlijeko. Cisterna je prenoćila u dvorištu Biraćevih, da bi u nedjelju oko 15 sati po nju došao vlasnik mljekare u društvu svog sina i vozača. Od Biraćevih doznajemo da je riječ o Ivici Jaiću i njegovom sinu Tomislavu. Ogorčeni kooperanti u međuvremenu su maknuli traktore i umjesto njih ulaz zapriječili osobnim vozilima.

– Čim je ušao u dvorište obrušio se na nas, a vozaču je naredio da cisternom razgrne automobile i na silu izađe iz dvorišta što je ovaj i učinio. Mog supruga bacio je na pod i da ga nisam povukla cisterna bi ga pregazila – sva potresena kazala je Anka Birać, snaha pokojne starice Smilje.

Tvrdi da je razjareni Jaić potom i nju odgurnuo i udario u predjelu trbuha te krenuo prema ogradi gdje mu se na putu našla nesretna starica.

– Rukama ju je odgurnuo u prsa i baka je pala i udarila glavom u šljunak – ističe dodajući da ju je odmah podigla i odvela u obližnju ljetnu kuhinju.

Starici je, kaže, pozlilo i krenula joj je krvava pjena na usta. Pozvali su liječnika, no starica je ubrzo preminula. Razjareni Jaić sa sinom je sjeo u automobil i otišao, Biraćevi su pozvali policiju.

Očevidom je rukovodila zamjenica Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru koja je naložila obdukciju tijela nakon koje će se znati više detalja o ovom nesretnom događaju. Jaić, njegov sin i vozač cisterne, kako smo neslužbeno doznali, privedeni su u policijsku postaju u Grubišnom Polju.

>> Automobilom pregazio ženu koja je ležala na cesti i usmrtio ju

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

IV
ivicas
20:58 11.11.2012.

nevjerojatno kojiko ima seljaka koji godinama daju mlijeko tzv privatnim malim mljekarama na majkemi i onda jednog dana im pukne film inace u u jugi je bilo dobro samo udbasima i njihovim familijama a danas je jedino dobro ,,,, samo njihovim potomcima

OB
-obrisani-
21:31 11.11.2012.

A Milanović i dalje priča besmislice.

MA
makka76
17:31 11.11.2012.

Matija Gubec, ustani! počinjemo...