Biskup Uzinić:

'Kada bi se svi trebali radovati, u Dubrovniku se čuje jauk i plač'

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
'Kada bi se svi trebali radovati, u Dubrovniku se čuje jauk i plač'
27.12.2013.
u 08:00
- Jer svaki put kad sjednem u automobil, a nisam spreman za to jer sam možda pio alkohol i ja sam pridonio ovakvim nesrećama - kazao je Uzinić.
Pogledaj originalni članak

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić sinoć je održao misu zadušnicu za poginule u stravičnim prometnim nesrećama koje su se dogodile na Božić u Kuparima i na Badnjak na Lastovu, piše Dubrovački vjesnik.

Podsjetimo, dva mladića stara 15 i 16 godina poginula su u prometnoj nesreći koja se na Božić dogodila u Kuparima kod Dubrovnika, dok su još četiri osobe ozlijeđena. Na Badnjak je na Lastovu u prometnoj nesreći poginuo 18-godišnjak. - U Dubrovniku se čuje jauk i plač na dan kada bi se svi trebali radovati - rekao je Uzinić na misi te dodao kako je Božić vrijeme radosti koja je prekinuta u obiteljima nastradalih mladića.

Poručio je da ova tragedija treba biti povod da se zapitamo zašto se ovakve stvari stalno ponavljaju i poručio da ne treba "upirati prstom u druge" nego krenuti od sebe.  - Jer svaki put kad sjednem u automobil, a nisam spreman za to jer sam možda pio alkohol, svaki put kad se ne pridržavam pravila na cesti, svaki put kad sam u automobilu posegnuo za mobitelom, svaki put kad sam prekoračio brzinu, pa čak svaki put kad sam signalizirao drugom vozaču da je policija na cesti, i ja sam pridonio ovakvim nesrećama - kazao je Uzinić te dodao kako "ne želimo više samo plakati i tugovati", već uz posljedice moramo početi rješavati i uzroke. Na misu zadušnicu u crkvu Svetog Mihajla je bilo oko tisuću Dubrovčana, među kojima je najviše bilo mladih.

>>Na sam Božić zabili se u stablo: Dva mladića mrtva, četvero ozlijeđeno

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Glina74
Glina74
21:44 27.12.2013.

samo iu Dubrovniku u 2 dana 6 mrtvih ispod 25 godina a gdije ostatak Hrvatske i gdije su oni tatini sinovi o kojima se ne smije pisati jer če štetiti čači pa mi smo bolesni . ako se u Hrvatskoj interpretira demokracija da se mladi ljudi ubijaju po cestam onda smo mi jadna nacija