Hospitaliziran muškarac

Ospice stigle do Dubrovnika?

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Ospice stigle do Dubrovnika?
28.05.2018.
u 12:45
Neslužbeno, riječ je o muškarcu iz Stona koji je ranije boravio u Albaniji, navodno je star 36 godina.
Pogledaj originalni članak

U dubrovačkoj bolnici hospitaliziran je muškarac za kojega se sumnja kako ima ospice. Potvrdio je to Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Pacijent za koji ima kliničku sliku koja pobuđuje sumnju na ospice u Općoj je bolnici Dubrovnik od petka, 25.05.2018. godine, ali potvrde dijagnoze još nema.

- Rezultate analize znat ćemo sutra ili najkasnije prekosutra – izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Međutim, nisu čekali rezultate već napominju kako je u tijeku i epidemiološka obrada kontakata. Neslužbeno, riječ je o muškarcu iz Stona koji je ranije boravio u Albaniji, navodno je star 36 godina. Inače, nakon Srbije i Slovenije, ospice su se nedavno pojavile u Mostaru.

Ujedno, u županijskom Zavodu za javno zdravstvo iskoristili su prigodu i pozvali sve roditelje da provjere cijepne statuse svoje djece i ako su propustili neko cijepljenje da se obvezno jave nadležnom školskom liječniku ili pedijatru. Dubrovačko-neretvanska županije se ističe kao najlošije procijepljena u Republici Hrvatskoj, a odmah iza nje je Splitsko-dalmatinska.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

Foto: Shutterstock
Srce
Foto: Thinkstock
srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Kašalj
Foto: Thinkstock
znojenje
Foto: Shutterstock
Noge
Foto: Thinkstock
Žena plače
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Ruke, srce

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

ZL
Zlatko1947
15:27 28.05.2018.

Ako se razboli koje dijete koje roditelji nisu dali cijepiti sve troškove liječenja trebaju snositi roditelji a ne HZZO i mi pa neka se imate.

JO
Journalist007
11:29 28.05.2018.

Ospice su došle iz Srbije, za tvoju informaciju.

Avatar Dalmacija
Dalmacija
11:20 28.05.2018.

U normalnim zemljama ospice su odavno iskorjenjene. Ospice haraju samo po zaostalim zemljama kakva je Hrvatska, BiH, Albanija, Crna Gora, Kosovo, te neke Afričke države.