koprivnica

U domu za starije 69-godišnjak štapom izudarao stopostotnog invalida

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
U domu za starije 69-godišnjak štapom izudarao stopostotnog invalida
19.06.2018.
u 10:16
Oštećenik je pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je okrivljenik sustigao, oborio na tlo i nastavio ga udarati štapom nanijevši mu teške ozljede, otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dva rebra i veći broj rana po glavi i tijelu
Pogledaj originalni članak

 

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 69-godišnjeg stanara doma za starije osobe u Koprivnici zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Tereti ga se da je 7. listopada 2017. drvenim štapom više puta po glavi udario 83-godišnjeg stopostotnog invalida, koji mu je prigovorio da supruga puši u sobi koju dijeli s njim. Iznervirani 69-godišnjak je iz ruke 83-godišnjaka istrgnuo drveni štap i njime ga izudarao.

- Oštećenik je pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je okrivljenik sustigao, oborio na tlo i nastavio ga udarati štapom nanijevši mu teške ozljede, otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dva rebra i veći broj rana po glavi i tijelu - kažu u DORH-u.

Optužen je i za prijetnju jer je pretučenom rekao da će ga on i njegovi sinovi ubiti

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
ObrenM
10:48 19.06.2018.

Otkazati mu sve domove u HR i javno ga izbicevati