Republika Srpska

U Bijeljini spriječen teroristički napad: Motel 'Dallas' su htjeli dići u zrak

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
U Bijeljini spriječen teroristički napad: Motel 'Dallas' su htjeli dići u zrak
30.10.2015.
u 16:01
Pretragom motela "Dallas" u Janji pronađena je veća količina zapaljivih tvari i eksplozivnog materijala
Pogledaj originalni članak

Policija je spriječila teroristički napad u mjestu Janja kod Bijeljine u sjeverozapadnom dijelu BiH, objavio je Centar službi sigurnosti u Bijeljini. Suradnjom Državne agencije za istrage i zaštitu i policije Republike Srpske otkriveno je da se na području Bijeljine priprema teroristički napad, a pretragom motela "Dallas" u Janji pronađena je veća količina zapaljivih tvari i eksplozivnog materijala.

– U hotelu je pronađeno više od stotinu litara benzina, veći broj plinskih boca, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava povezanih krpama s ciljem uništenja objekta – izjavila je glasnogovornica Centra službi sigurnosti Aleksandra SimojlovićU policiji kažu da je improvizirana eksplozivna naprava mogla uništiti motel u vlasništvu 64-godišnjakinje koja živi u Nizozemskoj i okolne stambene zgrade. Slučaj se zasad tretira kao teško kazneno djelo usmjereno na ugrožavanje sigurnosti osoba i imovine i izazivanje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi tko je točno i s kojim ciljem planirao napad. Janja je mjesto pretežito nastanjeno Bošnjacima koje je tijekom rata od 1992. do 1995. godine bilo poprište masovnog etničkog čišćenja i progona koji su provodili vojska i policija bosanskih Srba.

To je ujedno jedno od rijetkih područja na kojemu je nakon rata zabilježen masovni povratak prognanika.

>>Viktoru Orbanu pojačali zaštitu zbog prijetnji povezanih s imigrantima

>>Zatajile su gotovo sve institucije, osim Islamske zajednice

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

DU
Deleted user
16:56 30.10.2015.

Netko je prošle sedmice najavio istragu u Dodikovu imovinsku karticu,korupciju i nepotizm njegove vlade,stiže "supermean" da spasi odabrani narod,ha,ha

CH
Challenger
16:59 30.10.2015.

Školski upaljač za PMR-2 A ili tzv. KUKURUZ! Gdje nađoste baš sliku školskog upaljača :P

NO
nojemalo
17:10 30.10.2015.

ma ko zna kakvi su tu dugovi u pitanju,nema to veze sa teroristima