NASTAVLJAJU SA ŠIRENJEM

Tvrtka Pervanovo postala vlasnik Spačve iz Vinkovaca

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Tvrtka Pervanovo postala vlasnik Spačve iz Vinkovaca
02.06.2021.
u 14:17
Prema službenim podacima Spačva je u prvom kvartalu 2021. godine imala 65 milijuna kuna prihoda i 3,4 milijuna kuna dobiti pri čemu su zalihe na dan 31. ožujka vrijedile 81 milijun kuna
Pogledaj originalni članak

Hrvatska tvrtka Pervanovo, koja ima sjedište u Dubrovniku i u vlasništvu je švedsko – hrvatskog poduzetnika Darka Pervana kojega nazivaju i „kraljem laminata“ nastavlja se širiti u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Poslije kupovine pogona u Otoku, nedaleko od Vinkovaca, tvrtka Pervanovo postala je i vlasnik Drvne industrije Spačva iz Vinkovaca.

Do sada je vlasnik Spačve bio fond Quaestus Private Equity kapital II i to sa udjelom od 75,81 posto. Sa tri ugovora o kupoprodaji tvrtka Pervanovo stekla je ukupno 98,68 posto dionica Spačve. O značaju Spačve govori i podatak kako je ova tvrtka i u vrijeme pandemije poslovala dobro te bilježila nova ulaganja. Prema službenim podacima Spačva je u prvom kvartalu 2021. godine imala 65 milijuna kuna prihoda i 3,4 milijuna kuna dobiti pri čemu su zalihe na dan 31. ožujka vrijedile 81 milijun kuna.

Spačva ima i ugovor sa Hrvatskim šumama na kvotu od 45 tisuća prostornih metara hrasta godišnje i to na rok od deset godina što je također iznimno bitno za dalji razvoj tvrtke. Tu je i dovoljan broj radnika ali i stalna ulaganja u modernizaciju proizvodnje kao i nove finalne proizvode. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama Saša Vilić i Vladimir Bataković novi su članovi Uprave Spačve. 

Predsjednik Uprave Josip Faletar i dalje je predsjednik Uprave tvrtke, a o tome će konačnu odluku uskoro donijeti Nadzorni odbor. Podsjećamo i kako je Darko Pervan prije nekoliko godina imao plan i u Vukovaru pokrenuti drvnu proizvodnju i pri tome zaposliti 400-500 radnika. Planirao je tada upravo u Vukovaru otvoriti nove pogone i svoje proizvode odatle plasirati širom svijeta. Međutim, nije uspio s obzirom da nije dobio dovoljne količine drvne mase od Hrvatskih šuma

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AL
alzamalo
01:15 03.06.2021.

Jeli moguce da se vlast tako sveti Penavi ? Jadno..