TRGOVANJE UTJECAJEM

Tužiteljstvo traži ukidanje nepravomoćne oslobađajuće presude Gzimu Redžepiju

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Gzimu Redžepiju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Gzimu Redžepiju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Gzimu Redžepiju
03.02.2023.
u 08:37
Redžepi je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića, a slučaj zbog kojeg je završio na optuženičkoj klupi odnosio se na spor između Milana Popovića i Severine Kojić oko skrbništva nad njihovim djetetom
Pogledaj originalni članak

Pet mjeseci nakon što je Gzim Redžepi na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbi za trgovanje utjecajem, Visoki kazneni sud raspravljao je o žalbama na tu presudu. Tužiteljstvo je žalbu podnijelo zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Traži ukidanje nepravomoćne oslobađajuće presude i novo suđenje, dok je Igor Cišper, Redžepijev odvjetnik, ostao kod svog odgovara na žalbu tužiteljstva u kojoj je naveo kako smatra da je sud ispravno presudio odlučivši da njegov klijent nije kriv.

Redžepi je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića, a slučaj zbog kojeg je završio na optuženičkoj klupi odnosio se na spor između Milana Popovića i Severine Kojić oko skrbništva nad njihovim djetetom. Prema optužnici Redžepi je od vještaka tražio da napravi nalaz u korist Popovića jer je on dobar otac.

Kako se navodilo u optužnici, Redžepiju se stavljalo na teret da je krajem kolovoza 2020. trgovao utjecajem koristeći autoritet zastupnika Gradske skupštine i višegodišnjeg bivšeg zamjenika pročelnice Ureda za zdravstvo, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Inače, Gzim Redžepi je pulmolog s Jordanovca koji je bio u prisustvu Milana Bandića u trenutku kada ga je pogodio infarkt. Suđenje mu je počelo u travnju lani, a okončano je nakon samo nekoliko rasprava. On je nijekao krivnju, a vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Koraljke Bumči smatralo je da mu optužbe nisu dokazne.

– Nema nijednog dokaza koji bi upućivao da bi optuženi utjecao na izradu i sadržaj nalaza vještaka Vladimira Grošića. Grošić je u iskazu na sudu detaljno opisao sastanak navodeći da je on imao subjektivne osjećaje da je nešto trebao učiniti dok samo kazneno djelo trgovine utjecajem izričito traži nešto od neke osobe – navodilo se u obrazloženju nepravomoćne presude. 

Grošić je u svom iskazu pred sudom kazao da Gzim Redžepi ni mentalno, ni riječju, ni iznudom nije utjecao na njega kako će nalaz napraviti. 

>> VIDEO Policija: Svih petero prijavljenih imalo alkohola u krvi, HZJZ naveo da su zadobili lakše ozljede


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar HerojUlice
HerojUlice
09:39 03.02.2023.

Sevka pasuljarka je inače baš idealna mater.... Jasno dijete....

TA
Tarantula
09:29 03.02.2023.

Glanve face izvući će se uvjetno.....idemo dalje, rokaj po nejači!

DU
Deleted user
08:45 03.02.2023.

Još jedan jutarnji đoker-članak??