pritisci zbog cipra

Turska će zamrznuti odnose s EU ako Cipar bude predsjedavajući

Foto: Reuters/Pixsell
Turska će zamrznuti odnose s EU ako Cipar bude predsjedavajući
18.09.2011.
u 17:13
Komentari bi mogli signalizirati novu točku u odnosima između EU i Turske koja je počela pristupne pregovore s EU 2005. godine.
Pogledaj originalni članak

Turska prijeti Europskoj uniji da će zamrznuti svoje odnose s Bruxellesom ako će Cipar dobiti rotirajuće šestomjesečno predsjedništvo EU u 2012. godini.

Komentari iz Ankare mogli bi signalizirati novu točku u odnosima između EU i Turske koja je počela pristupne pregovore s EU 2005. godine, istoga dana kada i Hrvatska.

Oni dolaze u vrijeme povećane napetosti na istočnom Mediteranu gdje je Turska u sukobu sa Ciprom zbog potencijalnih nalazišta plina i turskog lošijeg odnosa sa saveznikom Izraelom.

- Ako mirovni pregovori tamo (Cipar) nisu konačni, a Europska unija daje rotirajuće predsjedništvo na jugu Cipra, nastat će prava kriza između Turske i EU - izjavio je Anatolian Attalay na kraju posjeta sjevernom Cipru za tamošnje medije.

- Budući da ćemo tada zamrznuti naše odnose s EU, najavili smo to i Bruxellesu. Naši odnosi s EU naglo će se prekinuti.

Iz Europske komisije za sada se nisu oglasili na te pritiske.

Od 35 poglavlja pregovora za ulazak u EU Turska je završila tek jedan, a 18 je zamrznuto zbog protivljenja zemalja članica EU, uključujući Cipar i Francusku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

OB
-obrisani-
18:21 18.09.2011.

malo sada tlače kazarski mediji turke jer eto istjerali su kazarskog veleposlanika hahaha

OB
-obrisani-
19:40 18.09.2011.

Turska prijeti EU.... da nije smjesno bilo bi zalosno....

ST
Stockholm
20:09 18.09.2011.

Neka islamo-fasist Erdogan, koji je samo zamjenio sekularne fasiste na vlasti, okonca okupaciju Cipra. Taj ludonja je zadnji, koji moze nekome davati lekcije iz morala ...