SAD

Trump će se sastati s čelnicima NATO-a u Europi u svibnju

Foto: Reuters/PIXSELL
Trump će se sastati s čelnicima NATO-a u Europi u svibnju
06.02.2017.
u 07:49
Trump je tijekom svoje predizborne kampanje optužio američke saveznice da ne ulažu dovoljno u NATO, kazavši da one "ne plaćaju svoj pošteni dio" i nazvao je 28-člani savez "zastarjelim"
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump pristao se sastati s čelnicima NATO-a u Europi u svibnju u telefonskom razgovoru s glavnim tajnikom Saveza Jensom Stoltenbergom, priopćila je Bijela kuća.

"Predsjednik Trump pristao je pridružiti se sastanku čelnika NATO-a u Europi u svibnju", ističe Bijela kuća.

Trump je tijekom svoje predizborne kampanje optužio američke saveznice da ne ulažu dovoljno u NATO,  kazavši da one "ne plaćaju svoj pošteni dio" i nazvao je 28-člani savez  "zastarjelim".

Prijedlog da druge saveznice počnu više plaćati  NATO-u izazvao je protivljenje i republikanaca i demokrata. Ta je ideja zabrinula europske saveznice koje strahuju da bi to mogao iskoristiti ruski predsjednik Vladimir Putin. 

U priopćenju Bijele kuće stoji da su Trump i Stoltenberg "razmotrili kako ohrabriti sve saveznice NATO-a da ispune svoje obveze što se tiče izdataka za obranu".

Trump i Stoltenberg razgovarali su u nedjelju, a dotakli su se i sukoba u Ukrajini razmotrivši "mogućnosti mirnog rješavanja sukoba", navodi se u priopćenju. 

>> Donald Trump o imigrantima: Ako se nešto dogodi, krivite suca!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar nekakav
nekakav
12:36 06.02.2017.

ah, taj trump, kako je nestašan. sad će tražiti da europa počne davati više novca za vojsku. naravno da su glavni protivnici toga deseci milijuna udruga, koje sišu proračune. jer ljepše je tražiti novac za zastavu duginih boja i paradirati, o trošku države, nego taj novac dati za tamo neku samohotku.... borba za novac, ništa drugo. trump zna što radi, a ovi eu birokrati, će polako početi shvaćati da pitanje sigurnosti nije stvar amerike, već europe i njenog odnosa sa susjedima. ako čačkaš mečku, onda kupuj tenkove i avione, reču socijalna prava bogatim neradnicima. ako želiš mir, počni se ponašati miroljubivo, i ne talasaj tamo gdje ti nije mjesto, osim ako ne misliš svoje ljude tamo slati. trump, oderi ovu 'boraniju'. stiže trump i nosi račun. ovo je veliki udarac za uniju, jer ju trump pokazuje onakvu kakva jest, bez medijskog uveličavanja i napuhivanja. obična pogrbljena starica, koju dječurlija napucava loptom. jest da baba još ima para, al je i potpisala ugovor o dosmrtnom...

RA
ranko75
10:37 06.02.2017.

NATO ima da dobije lovu, a da li ce vas braniti vidjecete ako zatreba. Ima da mu date lovu pa makar svi trazili klopu po kontejnerima za smece. I to sve zato jer se bojimo da Hrvatsku ne napadne Rusija. A da li je ona ikada u povjesti pokazala takvu zelju? Mozda napadne Srbija? Kada su ratovale Turska i Grcka obe su bile u NATO i NATO se nije mjesao."Najpametnije" bi bilo da i srbi udju u NATO, tako da ih za lovu NATO sisa kao ovnove pa neka se onda zarate izmedju sebe a NATO se nece mijesati. Onda bi se moglo reci da ratuju dva osisana ovna.

Avatar KiM
KiM
08:52 06.02.2017.

ima da počnete plaćati nato fees ili vas Trump izbacuje...