Centar za posebno skrbništvo

Trudnici dala otkaz jer nije presložila svoj ormar pa intervenirala ministrica

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Trudnici dala otkaz jer nije presložila svoj ormar pa intervenirala ministrica
20.10.2018.
u 14:42
Zaposlenica je otkaz dobila jer nije u zadanom roku reorganizirala ormar sa spisima te se grubo suprotstavila ravnateljici, a u petom je mjesecu trudnoće
Pogledaj originalni članak

Zaposlenica Centra za posebno skrbništvo, ustanove u nadležnosti Ministarstva demografije prije točno tjedan dana poštom je primila izvanredni otkaz zbog “osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa”, nekoliko dana nakon što je u Ministarstvu predala anonimnu predstavku zaposlenika koji se žale na način kojim ravnateljica Nela Bodrožić-Selak upravlja Centrom, piše Jutarnji list.

Zaposlenica je otkaz dobila jer nije u zadanom roku reorganizirala ormar sa spisima te se grubo suprotstavila ravnateljici, a u petom je mjesecu trudnoće.

No, zbog intervencije ministrice Nade Murganić, otkaz je ipak povučen.  

– Po saznanju o slučaju izvanrednog otkaza djelatnici Centra za posebno skrbništvo promptno smo reagirali i zatražili ispitivanje opravdanosti postupka. Ministarstvo za demografiju poduzima ono što je u njegovoj nadležnosti, a to je žurno traženje očitovanja od ravnateljice, nakon kojeg smo saznali da je povučen otkaz te smo zatražili žurno očitovanje Upravnog vijeća u odnosu na navedeni slučaj – priopćili su iz Ministarstva.

Zaposlenicu, međutim još nitko nije obavijestio o tome da je otkaz povučen, no ravnateljica Centra Nela Bodrožić-Selak tvrdi da je to istina.

– Ne znam je li primila obavijest ili nije, mi smo je obavijestili poštom. Otkaz je napisan 4. listopada i povučen 9. ili 10. listopada. Tražili smo da zaposlenica vrati stvari kako bismo ih mogli dati osobi koju ćemo kao zamjenu zaposliti na njezino mjesto tijekom bolovanja i porodiljnog dopusta – rekla je.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Apsalar
Apsalar
15:38 20.10.2018.

"nije u zadanom roku reorganizirala ormar sa spisima te se grubo suprotstavila ravnateljici, a u petom je mjesecu trudnoće." E sad, jel ravnateljica u petom mjesecu trudnoće pa joj je "grubo suprotstavljanje" loše djelovalo na plod? Ili je suprotstavljačica u petom mjesecu trudnoće pa se zato "grubo" suprotstavila? Kakogod, VL krši Istambulku aludirajući na to da je jedna od ovih žena "hormonima opičena"! Prvo morate naučiti da su muškarci i žene jednaki, da je spol "društveno proizvedena konstrukcija" i da ne postoji biološka razlika, niti muški i ženski hormoni (testosteron i estrogen su izmišljotina), stoga ni "peti mjesec trudnoće" ne znači ama baš ništa. Up yours!

DU
Deleted user
15:47 20.10.2018.

To je Hrvatska - uvijek je netko drugi kriv u drzavi ili u svijetu za neuspjeh. Kad procitas ovo vidis istinu. Dobri ljudi dok ne dodu do nekakvog polozaja, onda gazi. Trula zemlja.

DU
Deleted user
16:27 20.10.2018.

Tekst 2% sirova laž - ostalih 98% potpuna, iskonstruirana neistina?