Trojica napadača pretukla 14-godišnjaka u Splitu

04.03.2009.
u 13:45
Pogledaj originalni članak

SPLIT – Trojica nepoznatih napala su u utorak oko 20.30 sati dvojicu 14-godišnjaka nedaleko od osnovne škole na Vrhu Visoke, te jednoga teško ozlijedili. Dječak se nalazi u splitskom KBC-u s nagnječenjem lica, kontuzijom nosa, potresom mozga i prijelomom skočnog zgloba. Drugi, pak, nije zatražio liječničku pomoć. Koliko se zna, za napad nije bilo konkretnog povoda. Zasad nije poznat identitet napadača, na tome policija radi.

Premda se obračun dogodio u blizini OŠ Visoke, u školi tvrde da njihovi učenici nisu u tome sudjelovali.

Potvrđeno je da dvojica napadnutih nisu učenici naše škole, kazala nam je pedagoginja Mara Marasović. Škola inače ima videonadzor, no ne snima okolicu.

– Orijentirani smo na školu, tako da materijal iz videonadzora nije upotrebljiv. Koliko znam, nije bilo problema s nasiljem u kvartu, o izgredu sam doznala tek danas iz novina i s portala. U školi nikada nismo imali problema s učenicima. Imamo zaštitara, ali on je tu isključivo za vrijeme velikog odmora, tako da ne raspolažemo nikakvim informacijama o tome što se zaista dogodilo. Ta ulica je, inače, poprilično mračna – kazala nam je pedagoginja OŠ Visoke.

Policija još uvijek ne raspolaže detaljnijim saznanjima o ovom događaju, a za nepoznatim napadačima intenzivno se traga, rekao je Ninoslav Ćurić, načelnik OKC-a u Splitu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr