Revolucionarno

Triježnjenje pilulom za nekoliko sekundi

Foto: NI Syndication/PIXSELL
Triježnjenje pilulom za nekoliko sekundi
18.02.2013.
u 19:40
Znanstvenici s američkih sveučilišta: To je kao da u trbuhu imate milijune stanica jetre koje vam pomažu da razgradite alkohol.
Pogledaj originalni članak

Dva znanstvenika sa sveučilišta u Los Angelesu i Južnoj Kaliforniji razvili su injekciju koja pijane laboratorijske miševe otrijezni za samo nekoliko sekundi. Proces uključuje umotavanje enzima za razgradnju alkohola u nanokapsule i njihovo ubrizgavanje u tijelo. Profesori Yunfeng Lu i Cheng Ji, u pijane su miševe ubrizgavali nanokapsule koje su sadržavale dva enzima.

Rezultati su pokazali da su se miševi kojima su ubrizgani enzimi trijeznili mnogo brže od miševa kojima enzimi nisu ubrizgani, prenosi Gizmodo. Istraživanje je još uvijek u ranoj fazi i nije spremno za testiranje na ljudima. Međutim, Lu tvrdi da bi ovo otkriće moglo dovesti do kreiranja potpuno nove klase lijekova. On smatra da bi se ova vrsta lijeka u budućnosti mogla koristiti kao pilula.

– To je kao da u svom trbuhu imate milijune stanica jetre koje vam pomažu da razgradite alkohol – kazao je Lu.

>>Hrana utječe na san: Pospanci vole alkohol i manje čokolade

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZE
.zeitgeist.
20:12 18.02.2013.

Najbolje da bum potrošil plaću na alkohol i onda popil tabletu da se etrijeznim. Pa onda ne bum pil.

CH
chemica
20:36 18.02.2013.

Još da se otrijezniš pametniji...