Kaznene prijave

Tri policajca osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti i primanje mita

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
prometna policija jurnjava vožnja vozačka dozvola kontrola
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Policija - Drniš
29.05.2020.
u 10:02
Odlukom načelnika policijske uprave, policijski službenici su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici PU brodsko-posavske i PU zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad tri policijska službenika u dobi od 50, 48 i 35 godina iz Brodsko-posavske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i primanja mita, kao i nad dvije osobe s područja Zagreba, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela davanja mita.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su policajci u više navrata, od ožujka 2019. godine do siječnja 2020. godine, prilikom obavljanja redovnih policijskih poslova u smjeni, naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog, dok su novčanu razliku zadržali za sebe. U jednom slučaju su, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policijski službenici primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba.

Osumnjičeni policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih policija podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Stručnjaci otkrivaju

Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Ida Prester otkriva kako joj je dijete naučilo slova preko aplikacije za vrijeme pandemije, a njoj je tehnologija doslovno spasila život! O izazovima roditeljstva u ovo izvanredno vrijeme razgovarali smo i s prof. dr. Gordanom Kuterovac Jagodić, pročelnicom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Rankom Rajovićem, dugogodišnjim članom Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ovim suradnikom na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivačem Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra

Protiv dvojice osumnjičenih s područja Zagreba (44-godišnjaka i 47-godišnjaka) policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela davanja mita.

Odlukom načelnika policijske uprave, policijski službenici su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.