44 pod istragom

Tri carinika, policajac i poduzetnik u pritvoru u Osijeku zbog mita

Foto: Pixsell
Tri carinika, policajac i poduzetnik u pritvoru u Osijeku zbog mita
29.10.2011.
u 13:11
Carinski i policijski službenici, sumnjiče se da su od 7. travnja do 15. rujna 2011., na području graničnog prijelaza Stara Gradiška, u više navrata omogućili uvoz različitih vrsta roba iz Bosne i Hercegovine
Pogledaj originalni članak

U osječkom su pritvoru Županijskoga suda na 30 dana zadržana trojica carinika, policajac i poduzetnik koje Uskok uz još 39 osoba tereti za niz kaznenih djela počinjenih na području graničnog prijelaza Stara Gradiška. Uskok je, naime, donio nalog o provođenju istrage protiv čak 44 osobe, odnosno 37 hrvatskih državljana i sedmorice državljana Bosne i Hercegovine. Grupa koja je, kako doznajemo, bila praćena i prisluškivana, osumnjičena je za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti u pokušaju,  protuzakonitog posredovanja, izbjegavanja carinskog nadzora i poticanja na izbjegavanje carinskog nadzora, prijevare, poticanja i pomaganja u prijevari, davanje i primanje mita, poticanje na davanje mita, davanje lažnog iskaza i poticanje na davanje lažnog iskaza.

Postoji, obznanio je Uskok, osnovana sumnja da su osumnjičeni carinski i policijski službenici, od 7. travnja do 15. rujna 2011., na području graničnog prijelaza Stara Gradiška, u više navrata ostalim osumnjičenicima, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, omogućili uvoz različitih vrsta roba iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku bez carinskog nadzora, potrebne dokumentacije i naplate zakonom propisanih carinskih davanja. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

OB
-obrisani-
13:26 29.10.2011.

to vam je..dokaz....da je CARINA...još uvijek.ista....kao u vrijeme Barišića . još uvijek..caruje...HDZ...mafija...

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
14:04 29.10.2011.

Poduzetnik u HDZ rjećniku znaći : Poduzetna osoba,Poduzeti nešto

DU
Deleted user
13:21 29.10.2011.

Cuj:\" Poduzetnik!\"