Tomislav Saucha:

Od prvog dana znam da s tim nemam veze i ja ću to dokazati!

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Od prvog dana znam da s tim nemam veze i ja ću to dokazati!
08.12.2017.
u 12:50
Mogu me pozivati na ostavku, ali ja sam mislio da u Hrvatskoj još uvijek vrijedi načelo presumpcije nevinosti. To što je podignuta optužnica, ne znači automatski da sam optužen i presuđen, kaže Saucha
Pogledaj originalni članak

Nažalost, ne mogu vam ništa komentirati, poručio je danas Tomislav Saucha, bivši predstojnik ureda Zorana Milanovića i nezavisni zastupnik protiv kojega je USKOK danas podigao optužnicu kojom ga se tereti da je s bivšom tajnicom u uredu premijera Sandrom Zeljko krivotvorio putne naloge u aferi dnevnice.

– Nisam dobio fizički tu optužnicu, moram s mojim odvjetnicima vidjeti što uopće u optužnici piše. Meni je to na neki način logičan slijed i u ovom trenutku zaista ne mogu ništa više komentirati. Moj odvjetnik će dati kratku izjavu za medije – rekao je Saucha.

Treba tek pročitati i proučiti optužnicu, dodaje.

– Nas čekaju daljnji koraci i o tome će više govoriti moj odvjetnik. Ja i dalje stojim pri tome što sam govorio svih ovih mjeseci, a to je da to nisam napravio, da ni za što nisam kriv – objašnjava Saucha.

S obzirom na to da je saborski zastupnik te član nekoliko saborskih odbora, upitan je hoće li podnijeti ostavku na te dužnosti s obzirom na podignutu optužnicu.

– Odbor za zakonodavstvo nema apsolutno nikakve veze s ovime, to je odbor kao i svaki drugi. Ja sam saborski zastupnik i nastavit ću i dalje raditi svoj posao. Mogu me pozivati na ostavku, ali ja sam mislio da u Hrvatskoj još uvijek vrijedi načelo presumpcije nevinosti. To što je podignuta optužnica, ne znači automatski da sam ja optužen i presuđen. Oni su ti koji meni moraju dokazati krivnju. Ja znam od prvog dana da ja s tim nemam veze i ja ću to dokazati, sasvim sigurno – kaže Saucha, a na dodatno pitanje o moralnoj odgovornosti političara, on uzvraća:

– Kakva moralna odgovornost kada nisam kriv za ono za što me se terete. Vi mislite da bi svaki put kada se protiv nekog podigne optužnica, taj netko morao dati ostavku. Zar nisam dovoljno oko svega ovoga imao problema i prošao kroz dovoljno toga da sada netko inzistira da bih trebao dati ostavku? Neću – poručio je Saucha.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

KL
klamerko
13:22 08.12.2017.

Pred kim ćeš dokazati? Pred sucima i medijima instaliranima još u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji? Ni njih ni njihovu ideologiju još nitko smijenio do dana današnjeg u Hrvatskoj. Pred agentima kontra obavještajne službe (KOS-a) Jugoslavije ćeš tražiti nevinost? Oni su cijelu Republiku Hrvatsku proglasili krivom za Varivode. Kad je Crnoja odlučno navijestio lustraciju odmah je cijeli KOS krenuo kopati po svim detaljima njegovog života i mediji su ga progonili gore nego Bin Ladena. Tek su se sada branitelji sjetili pokrenuti tužbu protiv francuskog agenta Mesića. Trebalo je još 1997. kada su krenuli prvi medijski atentati na Tuđmana i prva umrežavanja komunističke internacionale i KOS-a napasti sve institucije (koje je u Jugoslaviji držao Beograd u rukama) i prisilno deportirati (u vojnim kamionima) sve agente KOS-a u Srbiju. Danas bismo imali stabilnu, rastuću i suverenu državu Hrvatsku.

CA
carlo20
13:22 08.12.2017.

Saucha, vrijeme je da otvoriš dušu i otkriješ sve što znaš o Milanoviću, a znaš puno toga što tvog bivšeg šefa može pospremiti u Remetinec. Znaš i sam da si u ovom problemu jer si slušao Milanovića koji te je uvjerio da ste nedodirljivi i možete sve radti jer pod kontrolom Zoki ima DORH i PNUSKOK. Saucha, otkri sve o Milanoviću, Mariu Bertini, Ostojiću i Cvitanu, ne isplati se žrtvovati za tu ekipu koja ti je okrenula leđa. Sve njih možeš strpati u Remetinec, budi hrabar Saucha.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:59 08.12.2017.

Tomislav Saucha je lakmus papir koji pokazuje svu bijedu hrvatske političke scene, kako lijeve, tako i desne. Skoro da i nema razlike.