Tolušić:

Pročitao sam Istanbulsku konvenciju

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pročitao sam Istanbulsku konvenciju
12.03.2018.
u 14:11
"Što se tiče Istanbulske konvencije svatko koga je to zanimalo trebao je to davno pročitati. Ja sam je naravno pročitao prije puno vremena"
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak u Osijeku da je pročitao Istanbulsku konvenciju te da je to trebao napraviti svatko koga je to zanimalo.

Tijekom današnje radionice "Naše domaće, sada i ubuduće" o mjerama financiranja Programa ruralnog razvoja novinari su Tolušića zamolili da komentira poruku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića članovima stranke da, prije rasprave i odlučivanja o Istanbulskoj na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, pročitaju taj dokument te ga upitali je li pročitao Konvenciju.

Što se tiče Istanbulske konvencije svatko koga je to zanimalo trebao je to davno pročitati. Ja sam je naravno pročitao prije puno vremena, odgovorio je Tolušić. Predsjedništvo i Nacionalno vijeća HDZ-a popodne će održati sjednice, a raspravljat će se i o Konvenciji Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatijoj kao Istanbulska konvencija, za koju je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio da će se za dva tjedna naći na Vladinoj sjednici, nakon čega će biti upućena u Hrvatski sabor na ratifikaciju.

Ta je odluka dovela do prijepora među pojedinim članovima stranke, a Plenković je u subotu na proslavi 28. obljetnice osnivanja HDZ-a Velike Gorice pozvao stranačko članstvo da o Istanbulskoj konvenciji ne donose zaključke samo na temelju debate u kojoj ona dobiva ideološku konotaciju, nego da pročitaju tekst Konvencije čija je bit, kazao je, zaštita žena od nasilja, te je poručio kako na raspravi stranke o tome u ponedjeljak očekuje jedinstven stav. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

MA
MarijaKnezovic
14:22 12.03.2018.

Procitao jesi ali je li ti doslo do mozga i hoces li moci reci NE??

DU
Deleted user
14:29 12.03.2018.

ministre procitaj nesto o poljoprivredi i ucini nesto za poljoprivrednike...taj vas ruralni razvoj je toliko plitak kao tepsija...ik je akt protiv hrvata kao nacije sklone tradiciji...nemojte biti kako je rekao dragi vodja ...evropejstvo je ista ideja kao jugoslavenstvo i osudjena na propast...itd okanite se ideologija ...zemlja se prazni ...sto moze biti pogubno ...nije samo zg hrvatska....kaj ne

IV
ivan968
15:50 12.03.2018.

Nije mi jasno kako ce"Istanbulska konvencija"zastitit prava zena,cista obmana.Nasilja ce uvijek biti u svim oblicima,problem je sto se oni adekvatno ne kaznjavaju i po nasim postojećim zakonima.Sudstvo je problem u svim sverama drzave i drustvs.