Rodbina i svećenici pomolili se na gradskom groblju uz tijelo Ivana Prenđe

Tijelo zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe dovezeno u Zadar

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Tijelo zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe dovezeno u Zadar
25.01.2010.
u 18:52
Svećenik Zdenko Dundović u propovijedi je zamolio vjernike da mole da Isus Krist otvori vrata svojega nebeskog kraljevstva mons. Ivanu Prenđi.
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Nešto prije 18 sati tijelo preminuloga zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe dovezeno je iz Zagreba na zadarsko gradsko groblje na kojem se okupila nadbiskupova uža rodbina i nekoliko svećenika iz Zadarske nadbiskupije gdje su se kratko pomolili. 

U isto vrijeme u zadarskoj katedrali Sv. Stošije služena je i sveta misa. Svećenik Zdenko Dundović u propovijedi je zamolio vjernike da mole da Isus Krist otvori vrata svojega nebeskog kraljevstva mons. Ivanu Prenđi. Kazao je kako se Prenđa za života iznimno zalagao za evangelizaciju.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CR
crodal
19:52 25.01.2010.

Prakticira je ono sto je propovijeda . Za naseg nadbiskupa vrata bozijeg kraljevstva su sigurno otvorena .Bija je pravi Sveti covijek .

OB
-obrisani-
11:31 26.01.2010.

prendja ce uvijek zivjeti i kad ga nema, zna on kako se i na drugom svijetu zivi i uziva.

SP
Skole pl.
12:13 26.01.2010.

Pokoj mu vječni i laka hrvatska zemlja!