poticaj od 800 kuna

Tek je prvi dan, a kupljeno već više od polovice predviđenih 10.000 A+++ uređaja

Foto: Screenshot
Tek je prvi dan, a kupljeno već više od polovice predviđenih 10.000 A+++ uređaja
02.10.2015.
u 13:29
Sufinanciraju se hladnjaci, zamrzivači, hladnjaci sa zamrzivačem, perilice posuđa, rublja i sušilica, ukupno 461 model, a ključno je da građani u roku 15 dana od kupnje u Fond dostave svu potrebnu dokumentaciju
Pogledaj originalni članak

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio novi Javni poziv za sufinanciranje kućanskih uređaja A+++ energetskog razreda, a u prvih nekoliko sati kupljeno je već više od polovice predviđenih 10.000 uređaja za koje se dobiva poticaj od 800 kuna.

Građani su, kao i u posljednjem krugu, dosad najviše kupovali perilice rublja.

Novi krug poticaja koji je započeo danas uključuje gotovo 20 posto više uređaja i isto toliko više prodajnih mjesta na kojima je moguće ostvariti poticaje. Sufinanciraju se hladnjaci, zamrzivači, hladnjaci sa zamrzivačem, perilice posuđa, rublja i sušilica, ukupno 461 model, a ključno je da građani u roku 15 dana od kupnje u Fond dostave svu potrebnu dokumentaciju.

Poticaj može ostvariti svaka punoljetna osoba i to za jedan kupljeni uređaj na jednom od 550 prodajnih mjesta diljem Hrvatske.
 
Ovo je druga takva akcija u ovoj godini, u lipnju  je 10.000 uređaja za koje su bili dostupni državni poticaji od 800 kuna kupljeno u roku od 9 dana. Korištenje tih 10.000 A+++ uređaja ukupno će uštedjeti oko milijun kilovat sati električne energije, što je otprilike godišnja potrošnja struje u 73 ili vode u 166 kućanstava.

>> Trgovci pokušali dići cijene A+++ uređaja za iznos subvencije

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZG
zgbzoran
14:45 02.10.2015.

kaj si ti s posebnim potrebama?

BJ
Bjelovar112
15:48 02.10.2015.

tak je ko prvi jami jamio je prije toga trgovci su napuhali cijene i tak da smo na istom

IB
iva.begovic
19:40 02.10.2015.

I prije je bilo novca u blagajnama Fonda za zaštitu okoliša, ali je taj novac nalazio put samo do džepa Mladinea i još nekih istaknutih hdzovaca. Optužnica protiv ravnatelja Fonda, gosp. Mladinea, ako se dobro sjećam, nije uspjela zbog proceduralne greške sudskog osoblja, tj. ročište nije zakazano na vrijeme te je krimen otišao u zastaru. Neki brzo zaboravljaju, ja ne.