NE PLAĆAJU POREZ

Talijanska mafija zarađuje od droge kao Fiat od prodaje automobila

Foto: Reuters/PIXSELL
Talijanska mafija zarađuje od droge kao Fiat od prodaje automobila
02.03.2016.
u 23:17
Tužitelji su izjavili da mafija, koja kontrolira trgovinu drogom u Italiji, godišnje zaradi više od 32 milijarde eura
Pogledaj originalni članak

Talijanski mafijaši zarađuju na trgovini drogom u Italiji toliko novca koliko Fiat zaradi od prodaje automobila, ali s tim da oni ne moraju plaćati visoke poreze, priopćio je danas ured tužitelja za borbu protiv mafije.

Iznoseći procjene UN-ovog Ureda za drogu i zločin, tužitelji su izjavili da mafija, koja kontrolira trgovinu drogom u Italiji, godišnje zaradi više od 32 milijarde eura

U godišnjem izvješću ureda tužitelja za borbu protiv mafije navodi se da je to "kao da glavni nacionalni proizvođač automobila zajedno sa svojim dobavljačima, pružateljima usluga i salonima isplati sve plaće i proizvede sve bez da to zavede u knjige i bez poštivanja propisa, a zatim sve proda i reinvestira bez plaćanja poreza".

"Mala je razlika u tome da je margina profita za trgovce drogom barem 10 puta veća od one bilo kojeg industrijskog proizvođača!."

>> Novčanice od 500 eura mogle bi se povući iz optjecaja zbog mafije

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar nekakav
nekakav
06:56 03.03.2016.

fiat više nije talijanski. glavni centar im je u londonu. tako da o fiatu kao talijanskom ne treba više govoriti. i todorić ima farme u belju, pa nitko ne govori o slavonskom tajkunu. a o mafiji se sve zna. musolini ih je sve pohvatao i zatvorio, a amerikanci 43-e oslobodili. zna se i zbog čega. zbog kontrole nad trgovinom drogom, oružjem. oni surađuju.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
07:05 03.03.2016.

Ma kaj nasi mediji imaju pisat o talijanskoj mafiji il bilo kojoj drugoj imaju dosta materijala u hrvatskoj samo sute a kaj se tice talijanske mafije pa pozmata je cinjenica da oni bar imaju neki kodeks casti a i obicni ljidi nemaju aa njima probleme dapace vole i pomoci malom covjeku sirotinji pogotovo

BA
barbaizamerike
01:41 03.03.2016.

A cuo sam da imaju I filijalu u splitu sa nekim hrvatom talijanskog prezimena