'Teroristički čin'

Talačka kriza u Australiji: Ubijen napadač, IS preuzeo odgovornost

Foto: Reuters/PIXSELL
Melbourne
Foto: Reuters/PIXSELL
Melbourne
Foto: Reuters/PIXSELL
Melbourne
Foto: Reuters/PIXSELL
Melbourne
Foto: Reuters/PIXSELL
Melbourne
Foto: Reuters/PIXSELL
Melbourne
Autori Vecernji.hr, Hina
06.06.2017.
u 07:21
Pripadnici policije u ponedjeljak su ubili muškarca za kojeg su rekli da je držao jednu ženu kao taokinju
Pogledaj originalni članak

Australska policija izvijestila je u utorak da kao "čin terorizma" tretira talačku krizu u Melbourneu, nakon što je Islamska država objavila da je napadač jedan od njezinih boraca.

Pripadnici policije u ponedjeljak su ubili muškarca za kojeg su rekli da je držao jednu ženu kao taokinju. Kako prenosi Reuters, ubijeni je Yacqub Khayre.

Islamska država je nakon toga putem svoje novinske agencije Amaq objavila da je napad izveden zbog australskog članstva u koaliciji SAD-a protiv militantne skupine.

"Tretiramo to kao čin terorizma", rekao je policijski komesar Graham Ashton, dodavši kako vjeruju da je ta osoba imala takve namjere, iako ne znaju je li to bilo planirano ili spontano.

Policija je spasila ženu koja je bila talac više od sat u predgrađu Brighton. U pucnjavi kojom je okončana talačka kriza ranjena su trojica policajca, a osim napadača poginuo je još jedan muškarac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IB
ibiza
12:38 06.06.2017.

treba to sve van protijerati tamo od kud su dosli i gotovo.. i onda se neka sami sa sobom tuku....