Željko Reiner (HDZ)

'Taj je radioaktivni otpad trebao već biti uklonjen jer je rok za njegovo uklanjanje 2015.'

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
'Taj je radioaktivni otpad trebao već biti uklonjen jer je rok za njegovo uklanjanje 2015.'
04.09.2015.
u 17:36
– Republika će Hrvatska, nažalost, do kraja godine ponovno zabilježiti deficit proračuna koji će biti na razini od 5 posto bruto domaćeg proizvoda, čime će deficit u Republici Hrvatskoj ponovno biti najveći u Europskoj uniji – rekao je Tomislav Ćorić.
Pogledaj originalni članak

HDZ-ovci Tomislav Ćorić i Željko Reiner dali su u petak izjave u središnjici HDZ-a u kojima su, između ostalog, komentirali najavljeno Vladino rješenje za problem kredita u švicarskim francima kao i najavu kako će Vlada vaučerima podmirivati troškove potrošnje električne energije socijalno najugroženijim obiteljima.

– Evidentno je da rješenje za švicarski franak, kao i rješenje za vaučere, imaju za cilj samo jednu stvar, a to je pokušati stvoriti dojam kod socijalno ugroženih kategorija da Vlada brine za njih, sada, mjesec dana prije izbora i na taj način utržiti koji glas. S druge strane, hrvatska javnost tapka u mraku kao i puno puta u posljednjih nekoliko godina i pita se kako, na koji način, s kojim ishodom... Nažalost, sve to plaćaju i sve će to platiti hrvatski građani – rekao je HDZ-ovac Tomislav Ćorić.

Željko Reiner komentirao je medijske napise o radioaktivnom otpadu u skladištu nuklearnog otpada Instituta Ruđer Bošković. Podsjetimo, u navedenom skladištu, u samom središtu Zagreba, kako je ranije pisao Večernji list, gotovo 400 kilograma uranija, koji nije zaveden u službene obavezne evidencije nuklearnog materijala, čuva se bez posebnih sigurnosnih mjera za zaštitu od zračenja i krađe.

– Taj je radioaktivni otpad trebao već biti uklonjen jer je rok za njegovo uklanjanje 2015. Očito nikome do toga nije bilo stalo. Očito nitko nije našao nikakvo rješenje da se iz centra grada Zagreba, glavnog grada Hrvatske, ukloni radioaktivni otpad. I ako je to točno, onda svi zajedno, a ne samo HDZ, moramo biti itekako zabrinuti – rekao je Reiner.

Tomislav Ćorić komentirao je i proračunski suficit od 200 milijuna kuna u prvih osam mjeseci. Kazao je kako je prošle godine u rujnu objavljeno da će deficit do kraja godine biti 12 do 13 milijardi kuna te da su svi mediji objavili tu vijest, a da smo na kraju svjedočili o deficitu od 18 milijardi kuna.

– Republika će Hrvatska, nažalost, do kraja godine ponovno zabilježiti deficit proračuna koji će biti na razini od 5 posto bruto domaćeg proizvoda, čime će deficit u Republici Hrvatskoj ponovno biti najveći u Europskoj uniji – rekao je Ćorić. U prilog toj tezi, objasnio je, govore i, kako je rekao, prognoze svih relevantnih agencija i Europske komisije.

Željko Reiner osvrnuo se i na rezultate Cro Demoskopa, prema kojima SDP sustiže HDZ.

– Mogu komentirati samo tako da će, srećom, vrlo brzo biti izbori pa će izbori pokazati najbolju anketu, a ja sam uvjeren da će ta anketa biti na tragu svih onih ranijih anketa u posljednje dvije-tri godine. To jest da ankete govore jedno, a naši izborni rezultati nešto sasvim drugo – poručio je Reiner.

>> Za 400 kg uranija u Zagrebu -
 nije se znalo

>> 'Neka posluša Treći svijet od Haustora, tada je vjerojatno slušao Nedu Ukraden'

>> 'Na IRB-u je pronađen neprijavljeni nuklearni otpad, no nema mjesta panici'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

MA
macor
19:16 04.09.2015.

Ako se otkrije da su u HDZ-u znali za ovaj opasni otpad a sutili, treba im suditi i za tero..zam.

HR
hrxxx111
19:04 04.09.2015.

znaci HDZ je ipak znao za otpad ? Odakle je taj otpad dosao ? Koliko je kradeze dobio za njega ? Zasto nigdje nije zavedeno ?

AN
antonelić
17:43 04.09.2015.

u remetincu pronađen otpad hdz-a , nepravomoćno osuđen i nepravomoćno oslobođen .... a sada vidimo da je ostalo još otpada u središnjici .... koliki je deficit u središnjici ? ... pod hitno vadite dr.ivu iz rešta da minus pređe u plus ... farbajmo tunele braćo ...