Boris Tadić:

Tadić: Srbija je zaslužila isti tretman kao i naš susjed Hrvatska

Foto: Reuters/Pixsell
Tadić: Srbija je zaslužila isti tretman kao i naš susjed Hrvatska
03.06.2011.
u 20:24
Jasno je da svatko tko je sudjelovao u zaštiti ili skrivanju Mladića morati odgovarati, rekao je srpski predsjednik
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas kako Srbija ne traži ući u EU preko reda, već samo ono što su dobile i druge zemlje poput Hrvatske koja je dobila i status kandidata, i datum početka pregovora o pristupanju, iako tada još nije izručila haaškog optuženika Antu Gotovinu, javlja agencija Tanjug pozivajući se na Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Mislim da je Srbija zaslužila isti tretman kao i naš susjed Hrvatska kojoj je dodijeljen status kandidata i datum početka pregovora o pristupanju - iako Hrvatska tada još nije izručila generala Antu Gotovinu koga je tražio haaški tribunal, a koji je kasnije i osuđen - rekao je Tadić dodajući kako Srbija traži "samo ono što su dobile i druge zemlje - pozitivnu reakciju EU na to da ispunjavamo kriterije".

Tadić je rekao kako se Srbija, nakon uhićenja Karadžića, nadala skorom uhićenju i Mladića "jer je za svaki dan koji je prošao bez uhićenja Mladića, Srbija morala plaćati visoku političku cijenu".

- Znali smo da će Srbija imati problem s kredibilitetom sve dok ne pronađe Mladića i izruči ga Haagu. Sada kada smo to učinili mogu reći: konačno je gotovo - rekao je Tadić i dodao kako je sada namjera do kraja dovesti i slučaj Gorana Hadžića, posljednjeg optuženog koji je u bijegu.

Odgovarajući na pitanje hoće li neki srbijanski političari snositi posljedice zbog pomaganja skrivanja Mladića,"možda čak i bivši premijeri", Tadić je odgovorio da je to moguće "ali ne želim ništa prejudicirati" jer "jasno je da svatko tko je sudjelovao u zaštiti ili skrivanju Mladića morati odgovarati".

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 356

OB
-obrisani-
03:38 04.06.2011.

zagi...fafa...

OB
-obrisani-
03:41 04.06.2011.

tera me ovaj zigi...odoh da sanjam nesto lepo...recimo srbiju do tokija...do kraja galaksije....haj...ostajte zdravo....gledamo se...

OB
-obrisani-
03:37 04.06.2011.

a i inace od te eserihije boluju uglavnom zene koliko ja znam....posto se one tamo nesto brisu pa prenesu iz debelog creva u mokracne kanale.....to ti bolje znas...