odnosi

Tadić kritizirao izjave J. Kosor, ona uzvraća: Ja se ni s kim ne svađam

Foto: HaloPix/PIXSELL
Tadić kritizirao izjave J. Kosor, ona uzvraća: Ja se ni s kim ne svađam
Autori sp, IČ/VLM
29.08.2011.
u 18:06
Tadić je to izjavio na konferenciji za novinare nakon sastanka s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Pragu da su “određeni stavovi i izjave koje su iznijeli hrvatska premijerka Jadranka Kosor i šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić – potpuno neprihvatljivi”.

Tadić je to izjavio na konferenciji za novinare nakon sastanka s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom.

– Srbijansko-hrvatski odnosi previše su važni da bi nekoliko neodmjerenih izjava dovelo u pitanje njihov razvoj – rekao je Tadić dodajući kako su odnosi Srbije i Hrvatske najvažniji za stabilnost jugoistočne Europe.

Ističe i da je s predsjednikom hrvatske države Ivom Josipovićem učinio velik napor da se odnosi podignu na najvišu razinu te kako se tako mora i nastaviti.

Komentirajući u Puli medijska nagađanja u vezi s prijedlogom slovenskog premijera Boruta Pahora da posreduje u mirenju nje i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, premijerka Jadranka Kosor izjavila je da osobno ne zna je li to inicijativa za mirenje.

– Što se mene tiče, ja se ni s kim ne svađam, samo iznosim nacionalne i strateške interese Vlade. Apsolutno je dopušteno premijerki Republike Hrvatske da iznosi povijesne činjenice i jača gospodarski potencijal svoje zemlje. Tako je bilo za mog odlaska u Kosovo, kao i u slučaju proslave Dana pobjede, kada sam iznosila samo činjenice, kao i to da smo mi bili žrtva agresije i da smo se branili i oslobađali svoju zemlju. Tu me nitko ne mora miriti ni s kim – istaknula je Kosor u Puli nakon druge sjednice povjerenstva Brijuna rivijere, prenosi HRT.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 79

BA
balance
20:06 29.08.2011.

Borise smijeni ministra Vuka trci pred rudu!!!

OB
-obrisani-
22:02 29.08.2011.

kabul - pogrešno - takvi pokušaji su na štetu Hrvatske, jer kod agresora srbije nema niti može biti ikakvih naznaka napuštanja agresorske politike i rata, jer nema niti priznanja agresije, žrtava, logora, katarze, a osim toga, za katarzu i ostalo, potrebni su deseci godina demokracije i postupnog razvoja demokracije, priznanja drugih naroda i njihove kulture, jezika itd. Tu se radi o velikim civilizacijskim razlikama, a neke primisli o pomirenju, poslije sto godina pogroma, ne dolazi uopće u obzir u dogledno vrijeme, osim na štetu Hrvatske i Hrvata

OB
-obrisani-
19:55 29.08.2011.

Otrovni - pobednici jedini pišu \"istinitu\" povijest